Po besedah Veselka je v časih, ko se zmanjšujejo sredstva za zdravstvo in reducirajo kadri, težko biti predstojnik, poroča Delo. Povedal je, da je občutil nemoč zaradi prevelikega razkoraka med pristojnostmi, ki jih ima kot predstojnik, in odgovornostjo, ki jo čuti do oddelka in dela z bolniki. Dodal je še, da za zdaj še vse teče, kot mora, toda ukrepi, ki jih je prinesel zakon za uravnoteženje javnih financ, povzročajo, da bo treba urgenco skrčiti, poroča časnik.

Od Veselka ni nihče konkretno zahteval, da mora zmanjšati število zdravnikov, vendar imajo zaradi zelo zapletenega postopka sprejemanja mladih zdravnikov, ki ga narekuje varčevalni zakon, težave z organiziranjem dela na urgenci, je Veselko povedal za Delo.

Mladi zdravniki, so zdravniki, ki čakajo na specializacijo in so v UKC Ljubljana zaposleni kot sobni zdravniki, v resnici pa delajo pod vodstvom mentorjev v glavnem na urgenci, poroča časnik. Praviloma so zaposleni za nekaj mesecev, dokler ne dobijo specializacije, potem jih nadomestijo drugi. Zaradi varčevalnega zakona so se postopki za nove zaposlitve zapletli, saj mora vsako novo zaposlitev potrditi svet zavoda, nato pa jo podpisati še minister za zdravje.

Kot poroča Delo, je generalnemu direktorju UKC Ljubljana Simonu Vrhuncu žal, da se je Veselko odločil za odstop. Meni, da je svoje delo dobro opravljal, dogovorila pa sta se, da bo oddelek kot vršilec dolžnosti kljub odstopu vodil še največ leto dni, so za Delo pojasnili v službi za stike z javnostjo UKC Ljubljana.