Obveščene so bile vse pristojne službe. Nastala škoda pa bo ocenjena v prihodnjih dneh.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper je po doslej zbranih podatkih pričelo goreti na dveh ventilatorjih, ki so nameščeni na strehi. Požar je pogasilo 65 gasilcev iz več gasilskih društev. V gospodarskem poslopju je poginilo 13.700 enodnevnih piščancev. Policisti in kriminalisti še zbirajo dodatna obvestila, zato bo informacija o škodi znana šele v prihodnjih dneh.

Škodo pa so že ocenili v družbi Pivka Perutninarstvo, ki je bila lastnica piščancev in piščančje krme. Po ogledu na pogorišču in po prvih znanih podatkih ocenjujejo, da so v požaru utrpeli škodo v višini 11.000 evrov, medtem ko je lastnik farme oziroma rejec utrpel škodo v višini okrog 120.000 evrov. Piščančja farma Neverke je v lasti rejca Leopolda Trebca, ki za Pivko perutninarstvo opravlja storitev reje piščancev.

Iz družbe so sporočili, da je farma Neverke opremljena tako kot zahteva predpisana zakonodaja ter ustrezno zavarovana. "Je ena izmed farm od skupno 55-ih rejcev, kjer za Pivko Perutninarstvo opravljajo storitev reje piščancev. Objekti omenjenih farm so v večini v lasti samih rejcev," je še zapisala vodja odnosov z javnostjo v družbi Petra Skok.

Največji požar, ki je zajel objekte Pivke Perutninarstvo, se je zgodil v letu 1996. Takrat so bili skoraj v celoti uničeni tako klavnica kot objekti predelave. Zadnji požar na objektih rejcev Pivke pa je bil v začetku leta 2006, ko je zagorelo na farmi Branik.