Gostitelji (po poškodbi stegenske mišice je prvič zaigral tudi Jure Dolenec) so si prvo občutnejšo prednost priigrali pri izidu 7:4 sredi prvega polčasa, do 26. minute pa so jo podvojili (12:6). Predvsem po zaslugi vratarja Ivana Gajića (9 obramb) in strelske učinkovitosti (kar 70 odstotkov, Danci le 42) so gostitelji po Melićevem zadetku v predzadnji minuti imeli najvišji naskok (14:7) v prvem polčasu.

Tudi v drugem so bili slovenski prvaki absolutni gospodarji v Rdeči dvorani. V 40. minuti so imeli prvič že devet zadetkov prednosti (20:11), kljub visoki razliki pa niso popuščali do zadnjega zvoka sirene. "Čestitke mojim igralcem za srčno, borbeno, pametno, disciplinirano in učinkovito igro. Zadovoljen sem z vsemi fazami igre, fantje pa so se maksimalno držali vseh dogovorov. Danci niso slabi, kot bi kdo sklepal po poteku tekme in končnem izidu, a smo jih uspešno ustavili," je dejal Gorenjev trener Branko Tamše. Njegovo moštvo zdaj čaka enomesečni evropski premor, v naslednjem krogu pa bo 18. novembra gostovalo v Chamberyju v Franciji.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo svojo evropsko obveznost opravili danes ob 19. uri, ko bodo gostovali pri Constanti v Romuniji. Včeraj so po deseturni vožnji prispeli v mesto Buzau, kjer klub s šestimi reprezentanti Romunije igra evropske tekme. Constanta je na prvih treh tekmah v skupini B doživela tri poraze (Sävehof 31:35, Veszprem 27:37, Kiel 14:35) in je zadnja, a celjski trener Vladan Matić opozarja: "Gre za precej boljšo ekipo, kot kažejo dosedanji izidi. Constanta je visoka in po kilogramih težka ekipa, kombinacija domačih reprezentantov in izkušenih tujcev. V njihovi dvorani sem že gostoval s Szegedom, zato vem, da nas čakata peklensko vzdušje in velik pritisk. Zelo težko bo, tako da tudi mene zanima, kako se bodo na takšne razmere in vzdušje odzvali moji fantje, ki v povprečju še nimajo veliko izkušenj."