Centrum je bil tipični primer, kako se je Nova KBM šla investicijsko bančništvo s pomočjo mariborskih gradbenih baronov. Podjetje MTB v lasti Blaža Mlinariča je v ta projekt vložilo minimalno lastnih sredstev, ves kapital - v tem primeru okoli osem milijonov evrov - je s krediti zagotovila banka, katere predsednik uprave je tedaj bil Matjaž Kovačič. Ko MTB ni bil več plačilno sposoben, se je gradnja ustavila in zato središče Maribora od takrat "krasi" opečnato okostje, na katerega umetniki občasno obesijo kakšen transparent ali plakat.

Ko MTB še ni bil v bankrotu, je pri gradnji Centruma premaknil komunalni kolektor. Račun je hotel izstaviti občini na enak način, kot je to decembra 2008 storilo podjetje Konstruktor. Za prestavitev kolektorja je občina Konstruktorju širokogrudno plačala 637.227 evrov, čeprav po oceni računskega sodišča in tudi kriminalistov za to ni bilo zakonske podlage.

MTB pa ni dobil niti evra. Direktor Viktor Lednik je zato v začetku leta 2011 zoper občino vložil odškodninsko tožbo, vredno kar 977.577 evrov. V njej je tožnik zatrjeval, da je bilo podjetju MTB "v korespondenci zagotovljeno", da bo strošek prestavitve kolektorja poplačala občina. Lednik in lastnik Mlinarič sta kmalu izgubila nadzor nad pravdo, saj je šlo podjetje marca lani v stečaj. V podjetje je prišla stečajna upraviteljica Milena Sisinger, ki je nadaljevala s pravdo.

Ko je prejela odgovor občine na tožbo, je Sisingerjeva ugotovila, da nima možnosti za uspeh. MTB je namreč z občino že 14. julija 2008 sklenil pogodbo, v kateri se je podjetje zavezalo, da bo na svoje stroške prestavilo vse komunalne vode. Poslovodstvo me ob primopredaji ni opozorilo na to pogodbo, je v svojem najnovejšem poročilu upravitelja razkrila Sisingerjeva. Direktor Lednik se je kasneje celo izgovarjal, da pri pripravi pogodbe, ki jo je podpisal, ni sodeloval, temveč da je bila plod pravne službe. Stečajna upraviteljica je zdaj obvestila upnike MTB, da se z občino ne bo več pravdala in da je sklenila poravnavo, v kateri je dokončno odstopila od tožbenega zahtevka.