O zgodbi sestrične Urške Bačovnik Janša smo poročali v današnji tiskani izdaji Dnevnika. Alenka Karen Gomboc naj bi na poslanskem sedežu namreč nasledila poslanca SDS Ljuba Žnidarja, ki ga je vlada imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Koren Gombočeva je v izjavi za javnost dejala, da je za navedbe glede svoje izobrazbe izvedela s strani znancev. "Z vsemi delodajalci sem imela korektne odnose, nikjer se nisem prepirala, z vsemi smo se tudi korektno razšli," je poudarila in dodala, da tudi glede sorodstvenih vezi nima težav. "Morate vedeti, da je Slovenija majhna. Ko pridemo do sorodstvenih vezi, vidimo, da smo z nekom v sorodu, za katerega nismo vedeli, da je naš sorodnik," je povedala.

Glede svoje izobrazbe je povedala, da je končala šolanje na kmetijski šoli v Šentjurju, nato pa se je zaposlila v trgovskem podjetju. Takrat je opravila prekvalifikacijo v prodajalko na zasebni šoli Abitura v Celju. Trenutno je vpisana na srednjo ekonomsko šolo in te izobrazbe še ni pridobila, je dejala.

Kar zadeva končanje srednje ekonomsko-poslovne šole, o čerem smo pisali v zgoraj omenjenm čalnku, pa je v izjavi dejala, da je takrat, ko so se določene stvari izkazale, da niso kot bi morale biti, vprašala organe, ali to drži ali ne. "Spričevala za peto stopnjo izobrazbe nisem prejela," je dodala.

Koren Gomboceva je zanikala, da bi se v strankarskih glasilih podpisovala kot ekonomska tehnica, glede zaposlitve v SKB pa je še enkrat povedala, da je imela z vsemi delodajalci korektne odnose.

Na vprašanje, ali bo sprejela poslanski mandat, pa je odgovorila, da je bila izvoljena na demokratičnih volitvah in je volivcem obljubila, da bo delala za Koroško in njihovo dobro. "Verjetno je prav, da kar obljubiš, tudi izpolniš," je še dejala.