Ljubljanski trener Tone Tiselj se je sprva dotaknil nedeljske tekme proti romunskem Jolidon Cluju (28:27), ki je bila zanj najtežja tekma v življenju. "Mi smo v letošnji sezoni res sestavili strahovito kvalitetno ekipo, ki se je sposobna boriti z vsako ekipo na svetu. V tem trenutku razpolagamo nekje s 50 odstotki tiste svoje moči, ki jo dejansko imamo. Stanje v nobeni ekipi še nikoli ni bilo tako težko, kot je v tem trenutku tu pri nas. Tisto kar nas veseli je, da imajo dekleta res pravi karakter in da bodo vse tiste, ki bodo nastopile, dale od sebe vse kar lahko dajo. Sigurno bo spet manjkalo najmanj pet igralk. Tiste, ki so poškodovane tako ali drugače se počasi postavljajo na noge in verjamem, da bomo lahko sestavili kvalitetno moštvo, ki bo lahko pokazalo eno dobro partijo. Res pa je, da enega pravega trenažnega procesa že dolgo nismo opravili, kako bo ta teden pa je tudi težko napovedati," je na današnji tiskovni konferenci o težavah spregovoril Tiselj.

Ekipi Krima in Podravke sta stari znanki v ligi prvakinj, v isti skupini namreč igrata že tretje leto zapored. Do zdaj sta se moštvi pomerili osemkrat, slovenske državne prvakinje so slavile petkrat, hrvaške predstavnice so dobile dve tekmi, enkrat pa je bil rezultat neodločen. Krim in Podravka sta se pred novo sezono pomerila dvakrat, v Koprivnici so slavile Slovenke, na memorialu Vinka Kandije konec septembra pa Hrvatice.

"V tem trenutku bi težko govoril o kakšnem taktičnem načrtu. S tistim kar se ukvarjam je predvsem to, kako izpeljati trening glede na situacijo, ki jo imamo v klubu. Poskušali bomo neke zadeve teoretično narediti. Dekleta se med sabo dobro poznajo. V tem trenutku bi res težko napovedal, kaj lahko mi spremenimo, kaj lahko mi pripravimo. Tisto kar mi je najbolj pomembno je, da punce pokažejo pravi karakter, v tem trenutku pa se bolj kot ne zanašamo na individualne kvalitete naših igralk, ki so visoke, kajti nekega normalnega procesa ne moremo izvajati," so bile besede trenerja Krima o tekmicah, o katerih pa ne želi preveč razmišljati.

"Poznamo se in oni nas in mi njih. Čeprav se mi zdi, da mi njih poznamo bolje, ker one igrajo že dve leti skupaj praktično z isto ekipo. Imamo iste probleme. Oni imajo samo tri 'beke', ki igrajo 60 minut, mi imamo probleme z igralskim kadrom. Mislim, da se bo tekmo odločala v detajlih, kdo bo dlje zdržal, kdo bo imel boljši dan, kdo se bo bolje pripravil in kdo bo presenetil katero od ekip," pa je dejala Barbara Lazović, ki je bila na nedeljski tekmi z devetimi goli prva strelka obračuna. Jedro ekipe Podravke ostaja v primerjavi z lansko sezono identično, nekaj sprememb so napravili na manj pomembnih položajih. Verjetno gre za najbolj uigrano ekipo v ligi, je še dodal Tiselj, ki pa se z nasprotnicami ne želi ukvarjati, bolj ga zanima na katere igralke bo v nedeljo sploh lahko računal.

Na nedeljski tekmi bosta pravico delila nemška sodnika Holger Fleisch in Jürgen Rieber.

Krimovke bodo tekme igrale tudi za Piedadejevo

V začetku oktobra je pred prijateljsko tekmo rokometašic Krima s Podravko na mednarodnem turnirju za 9. memorial Vinka Kandije krožno napadalko državnih prvakinj, Brazilko Daniele Piedade, prizadela možganska kap. Stanje brazilske reprezentantke je precej boljše, njene soigralke pa bodo nedeljsko tekmo lige prvakinj odigrale tudi zanjo.

"Kar se tiče Daniele je stanje zelo, zelo dobro. Daniele je takšen naš sonček, res nas je zelo prizadelo, kar se ji je zgodilo, kajti ona je bila ena od najbolj pozitivnih, najbolje pripravljenih in naj bi bila tudi ena od ključnih igralk v naši ekipi. Njeno stanje je iz dneva v dan boljše, vedno je nasmejana, vedno pozitivna. Mogoče bo celo prišla do ekipe in jo pozdravila pred samim odhodom v Koprivnico. Drugače že redno izvaja proces rehabilitacije in mislim, da ji gre zelo dobro od rok. Je tudi oseba, za katero bodo skušale dekleta odigrati, ne samo tekmo s Podravko, ampak tudi vse naslednje tekme, ki nas čakajo," je povedal Tiselj.

Brazilska reprezentantka je Ljubljančanke okrepila pred začetkom letošnje sezone, potem ko je deset sezon igrala za dunajski Hypo in je bila na pripravljalnih tekmah prvo orožje trenerja Toneta Tislja v obrambi in v napadu.