Na dogodku bodo tuji in domači strokovnjaki govorili o raznolikosti zaposlovanja, družbenih inovacijah, podpornemu okolju, zagonu socialnega podjetja, vplivu lokalnega okolja na socialno ekonomijo in zadružništvu.

Direktorica mag. Jana Ponikvar iz ŠENTPRIME, Zavoda za svetovanje, usposabljanje in rehabilitacijo invalidov ob tem pravi: »Letošnji dnevi socialne ekonomije poudarjajo pomembnost inovativnega pristopa reševanja družbenih problemov in zavedanja prednosti raznolikega zaposlovanja. Uspeh družbenih inovacij in raznolikega zaposlovanja pa je vsekakor pogojen s podpornim okoljem, ki poleg sistemske in finančne podpore, pomeni predvsem podporo lokalnega okolja in strokovnih služb.«

Ob koncu prvega konferenčnega dne bodo finalisti natečaja za Družbeno inovacijo 2012, ki je potekal v sklopu aktivnosti pred konferenco, predstavili svoje ideje občinstvu. Na natečaj je prispelo več kot 70 vlog. Zmagovalec naziva Družbeni inovator leta 2012 bo na podlagi glasovanja občinstva in strokovne žirije znan na večernem dogodku prvega dne.

Program konference.