Leipheimer je priznal jemanje nedovoljenih poživil ter ostal brez dosežkov med 1. junijem 1999 in 30. julijem 2006 ter 7. julijem in 29. julijem 2007. Kljub odpovedi pa je Omega Pharma v sporočilu za javnost pohvalila Leipheimerjevo sodelovanje z Usado.

Domnevni dopinški grešnik Armstrong se je znašel v silno neprijetnem položaju, potem ko je Usada pred dnevi predala dokazno gradivo Mednarodni kolesarski zvezi (Uci), ki ima zdaj slabe tri tedne časa, da ga preuči in se nanj odzove. Usada je ob tem zapisala, da gre v primeru nekdanjega kolesarskega zvezdnika in njegove ekipe US Postal brez dvoma za najbolj izdelan, profesionalen in uspešen program dopinga, kar ga je kdaj videla zgodovina športa.

Dosje zajema več kot 1000 strani dokumentov, med njimi pa so tudi pričevanja 26 oseb, povezanih z Armstrongom. Med njimi pa je tudi enajst njegovih nekdanjih sotekmovalcev, ki jih je Usada tokrat prvič javno imenovala. Svoja pričanja, Usada je zapisala, da tem športnikom ni bilo lahko priznati nekdanjih napak ter sprejeti kazni, so podali Frankie Andreu, Michael Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters in David Zabriskie.