Vidno je, da je Ulaga v slabih treh tednih vodenja SZS naredil nekaj sprememb. Prva skupna predstavitev vseh panog SZS je bila pozitivna sprememba v slovenskem medijskem prostoru. Na roko mu je šla odlično pripravljeno odprtje nordijskega središča v Planici. Na prvi tiskovni konferenci pa je uvedel novost komuniciranja z mediji na rednih tiskovnih konferencah po sejah izvršilnega odbora.

Napornejši delovni dan od običajnega je imela včeraj direktorica SZS Barbara Kürner Čad, ki je uvodoma predstavljala zaključke ponedeljkove seje IO SZS. Po drži sodeč, včeraj ni bil njen najboljši dan, saj smo direktorico v preteklosti videvali že precej boljše volje. "Na seji izvršilnega odbora smo obravnavali sedem od devetih točk dnevnega reda, dve smo pustili za naslednjo sejo. Predsednik je predstavil svojo vizijo sprememb. Člani izvršilnega odbora so podprli dejstvo, da se izvedejo spremembe ter da se izpelje racionalizacija na smučarski zvezi, ki naj bi potekala v skladu z veljavnimi akti. Predsednik bo na naslednji seji predstavil konkretnejše predloge reorganizacije smučarske zveze," je med drugim uvodoma izpostavila Barbara Kürner Čad.

Ulaga je bil predvsem vesel dejstva, da je dobil soglasno podporo izvršilnega odbora pri vlogi kandidature Planice za svetovno prvenstvo leta 2019. "Na seji izvršilnega odbora sem nastopil v novi vlogi, ki je doslej nisem bil vajen. Doslej sem imel na zvezi bolj operativno vlogo, ki mi najbolj ustreza. Obljube, ki sem jih dal, ko sem kandidiral za mesto predsednika, bom izpolnil, čeprav čas ni naš največji zaveznik. Končni cilj moramo doseči še letos: da bo zveza učinkovitejša in kar zadeva organizacije najcenejša. Vesel sem, da je izvršilni odbor soglasno podprl kandidaturo Planice za svetovno prvenstvo 2019. Planica je v nedeljo z odprtjem dokazala, da je v slovenskem prostoru nekaj posebnega, hkrati pa nam nalaga nove obveznosti. V kratkem času sem ugotovil, da je 20 odstotkov, kolikšen je delež smučarske zveze pri Športni loteriji, naša največja vrednost. Poslovanje zveze je dobro. Smučanje je pri sponzorjih še vedno dobro zapisano. Vztrajam, da morajo imeti discipline zveze svoje šefe in direktorje, ki imajo ves čas nadzor nad porabo. Direktorji bodo profesionalci, jaz pa sem tisti, ki jih bom predlagal, saj moram z njimi tesno sodelovati, da bo piramida zdržala. Pogovori že potekajo," je ob svojem prvem uradnem govoru pred novinarji povedal Primož Ulaga. Predsednik je še dodal, da ga veseli, da imajo številni tekmovalci visoke cilje, da vsem želi obilo snega in vrhunskih dosežkov. Zaključil je z odgovorom, da je pred vložitvijo kandidature za mesto predsednika vedel, v kaj se spušča ter da ga prve ugotovitve niso presenetile. Je poln zanosa in prepričan, da se bodo stvari tudi s spremembo statuta uredile na bolje.