Delodajalska stran je s trenutnim potekom pogajanj o reformi trga dela precej razočarana. Kot je pred današnjim srečanjem ponovil generalni sekretar Združenja delodajalcev Jože smole, predlagani zakon o delovnih razmerjih (ZDR), ki je del reforme, ne prinaša večje prožnosti in je celo slabši od obstoječega.

Delodajalce po njegovih besedah najbolj moti uvajanje kvot glede zaposlitev za določen čas, saj naj bi to povzročilo še večjo togost od trenutne. Tovrstnih kvot nima nobena država v EU in tudi evropska direktiva o delovnem času tega elementa ne omenja, je izpostavil. Podobno velja za agencijsko delo, ki se ga po novem tudi želi omejiti, je dodal.

Kot je še opozoril Smole, sta oba elementa za prožnost zelo pomembna, omejevanje pa v tej luči nesprejemljivo.

Pogačar: Zdajšnja situacija je nevzdržna

"Kvote so pomembne zato, ker želimo z novim zakonom odpraviti dvojnost na trgu dela, po eni strani omejiti sklepanje pogodb za določen čas, po drugi pa olajšati sklepanje in prenehanje pogodb za nedoločen čas. Zdajšnja situacija, ko so pravice in postopki pri obeh vrstah pogodbe tako različni, je nevzdržna," pa je prepričan generalni direktor direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela pri ministrstvu za delo Peter Pogačar.

Na vprašanje, ali bi lahko bila srednja pot 15-odstotna kvota zaposlitev za določen čas (sindikati sicer predlagajo petodstotno, delodajalci pa, če že, 30-odstotno), je odgovoril, da je o poteku pogajanj težko govoriti. Sam kljub temu verjame, da so socialni partnerji sposobni najti pravo rešitev.

Podpredsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Ivan Jani Ulaga je pred pogajanji spregovoril o predlogih vladne strani s področja varne prožnosti.

V luči dejstva, da se delodajalci zavzemajo za enoten, 30-dnevni odpovedni rok, je dejal, da bi bili pripravljeni pristati tudi na vladni predlog, da se odpovedne roke skrajša z današnjih največ 120 na največ 60 dni, vendar le pod določenimi pogoji, denimo v povezavi z nižjimi odpravninami. A zadnji kompromisni predlog odpravnine približuje zdaj veljavni ureditvi, ohranjal naj bi namreč njihov sistem in spreminjal le zaposlitvena leta.

Kompromisni predlog se bolj približuje sindikatom kot delodajalcem

Kompromisni predlog ministrstva za delo, ki ohranja danes veljavni sistem odpravnin in zgornje časovno obdobje prejemanja nadomestila za brezposelnost pri 25 mesecih, se bolj približuje sindikatom kot delodajalcem, pa je priznal predsednik Slovenske zveze sindikatov Alternativa Zdenko Lorber.

Sindikalna stran bo bo po njegovih besedah kljub temu vztrajala pri vprašljivosti omejevanja odpovednih rokov na največ 60 dni. Protipredlog bodo podali tudi glede predlaganega znižanja nadomestila za brezposelnost za prve tri mesece s sedanjih 80 na 70 odstotkov osnove, je dejal.