Športni junaki so lahko uživali ob zvokih in ritmih tradicionalne glasbe karibskega področja, gledalci pa so z glasnim aplavzom nagradili Bolta, najhitrejšega človeka na svetu, ki je v Londonu osvojil zlate medalje v tekih na 100 in 200 metrov ter s štafeto, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Veronico Campbell in druge, pa tudi Asafo Powella, ki mu na igrah ni šlo po načrtih, a je v preteklosti veliko naredil za prepoznavnost športa te otoške države.

Predsednica vlade Portia Simpson Miller se je zahvalila športnikom za dosežke in poudarila, da "Jamajčanov nič ne more ustaviti, ko se odločijo, da bodo uspešni."

Vseeno pa so športniki poskrbeli tudi za nekaj slabe volje v državi, ki je močno zadolžena in kjer se večina prebivalstva težko prebija iz dneva v dan. Vzrok za to so bile državne nagrade; skupno so svojim olimpijcem razdelili 200.000 dolarjev. Bolt je tako dobil 29.000 dolarjev, kar je v primerjavi z nagradami v nekaterih drugih državah sicer malo, a so bili lokalni mediji vseeno kritični do oblasti, češ da bi ta sredstva morala porabiti za druge, bolj pomembne zadeve. Športniki so se pozneje odločili, da bodo nagrade darovali v dobrodelne namene.