Turk je po seji dejal, da so oblikovali delovne skupine za štipendije, študentsko delo in zaposlovanje, za bolonjski proces in evro študenta, za davčno politiko in finančno zakonodajo, skupino, povezano z zdravjem študentov, in skupino, ki se bo ukvarjala s celostnimi problemi bivanja.

Kot je poudaril, na ministrstvu želijo zagotavljati v Sloveniji še naprej čim bolj kvalitetno izobraževanje tistim mladim, ki si tega želijo.

Po njegovem je bil sestanek dober, ozračje konstruktivno, o vsem se sicer ne strinjajo, na primer pri predlogu novele zakona o visokem šolstvu in sestavi nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis). Pri tem je Turk še enkrat zavrnil očitke o politizaciji agencije.

Dejal je še, da so študenti predstavili tudi svoj predlog zakona o štipendiranju, ki ga vlada formalno še ni prejela, odziv bodo, obljublja Turk, dobili v nekaj tednih.

Predsednik Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Mitja Urbanc je pojasnil, da so želeli, da se vsa problematika obravnava pod skupno točko dnevnega reda z naslovom Dobra izobrazba kot izhodu iz krize. "Po našem mnenju je zgolj celovito urejanje problematike izobraževanja študentov, dijakov oziroma mladih smiselna, saj smo mladi tisti, ki bodo v prihodnje tudi nosili največ breme krize," poudarja Urbanc.

V razpravi o ukinitvi študentske olajšave so študenti opozorili, da ne gre enačiti študentskega dela z ostalimi oblikami dela, ker niso delovno aktivno prebivalstvo, ampak študenti s posebnim statusom.

Članom sveta so predstavili tudi svoj zakon o štipendiranju, ker je "socialni položaj študenta in dijaka v Sloveniji vedno slabši". V ŠOS si namreč ne želijo, da bi se vedno več mladih odločalo za odselitev v tujino, ker tam vidijo boljšo prihodnost.

"Vlaganje v dijake in študente je vlaganje v razvoj, mladi smo prihodnost, dostopna izobrazba pa je izhod iz krize," je dejal Urbanc, ki si želi, da bi vlada prepoznala njihovo "dobronamernost in željo po čim prejšnjem izhodu iz krize, da bi s skupnimi močmi dejansko poskušali rešiti državo dolgoročno in ne kratkoročno".