Vonnova, se boji, da ne bi dobila dovoljenja za nastop na ženski tekmi, saj bi v primeru nastopa na moški tekmi v primerjavi s tekmeci na treningih in na tekmi dodatno testirala progo v Lake Louisu in imela tako veliko prednost. "Če mi bodo dovolili nastopiti na ženski tekmi, se definitivno nameravam udeležiti moške," pravi Vonnova v intervjuju, ki ga bo televizija predvajala nocoj ob 21. uri.

Tekmovalka, ki bo v četrtek dopolnila 28 let, je že zaprosila za dovoljenje za nastop na moškem smuku, ki bo na sporedu 24. novembra. "Konkretnega odgovora še nisem dobila in zdaj čakam, kako se bodo odločili. Vnaprej moramo rešiti zadevo z nastopom na ženski tekmi."

Vsekakor pa je želja po nastopu na moški tekmi zelo velika. "To želim storiti zaradi sebe. Ne vem, kdaj bo to možno, a za ta cilj se bom borila." Najvišje na spisku želja pa je prav nastop v Lake Louisu: "To, da bi se tukaj pomerila z moškimi, je moj življenjski cilj. Progo v Lake Louisu dobro poznam, na drugih moških progah pa nimam nobenih možnosti, saj še na nobeni nisem vozila."

Sama pa priznava, da jo je močno presenetila odmevnost, ki jo je zgodba dobila. "Res je presenetljivo. Želela sem samo povprašati, če lahko nastopim in kaj moram storiti za to. Zdaj je iz tega nastala velika zgodba."