Sestanek ni bil sklican na temo zagotavljanja sredstev za zapiranje Rudnika Trbovlje-Hrastnik, kot trdi sindikat, ampak "z namenom vzpostavitve vzajemnega neposrednega dialoga s sindikatom glede dilem, povezanih z ustanavljanjem Slovenskega državnega holdinga," so se na ministrstvu za finance odzvali na navedbe sindikata, da tema srečanja z Živkovičem ni bil holding.

O srečanju s predstavniki sindikata delavcev energetike je v četrtek na novinarski konferenci po seji vlade govoril Živkovič, ki je dejal, da je bil sindikat "relativno zaveden". Dan pozneje so iz sindikata sporočili, da tema srečanja z Živkovičem ni bila problematika holdinga, temveč izvajanje zakona za uravnoteženje javnih financ v delu, ki govori o zagotavljanju sredstev za izvajanje zapiralnih del v Rudniku Trbovlje-Hrastnik.

Ministrstvo je sestanek sklicalo 2. oktobra, dan potem ko je sindikat javno objavil začetek zbiranja podpisov v okviru pobude za zahtevo razpisa naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o državnem holdingu. Na njem je predstavnik sindikata izpostavil bojazen, da bi prišlo do nepreglednega upravljanja s strani holdinga ter do razprodaje in izčrpavanja tako pomembnega dela javnega premoženja, kot so družbe s področja energetike. Predstavnika ministrstva pa sta pojasnila način upravljanja, kot je zastavljen v zakonu o holdingu, so sporočili z ministrstva.

Predstavnik sindikata je pojasnil, da bodo vseeno zbirali podpise za začetek postopka zbiranja podpisov za referendum, medtem ko se bodo o zbiranju podpisov za referendum odločili naknadno - med drugim tudi na podlagi informacij, ki so jih prejeli na sestanku, še pravijo na ministrstvu.