Črnacu so lani odkrili raka na grlu in pljučih, kasneje so diagnosticirali tudi metastaze na možganih. Zaradi bolezni je ostal tudi brez glasu.

Skupina Kud idijoti, je lani, ko so člani obeleževali 30. letnico delovanja, zamrznila vse dejavnosti v pričakovanju, da bo Črnac okreval.

Med njegovim zdravljenjem so na različnih koncih Hrvaške in tudi v Sloveniji organizirali dobrodelne koncerte, da bi Črnacu pomagali zagotoviti draga zdravila, ki jih je potreboval po kemoterapijah.

Črnec se je Kud idijotom pridružil leta 1985 ter je prispeval pomemben delež pri uveljavitvi skupine. Pogosto so nastopili tudi Sloveniji, med drugim kot predskupina ameriške punk zasedbe Ramones leta 1994.

Njegovemu glasu je mogoče prisluhniti na vseh ploščah skupine - od prve male vinilne plošče "Bolje izdati ploču nego prijatelja" leta 1987 do albumov "Bolivia r'n'r", "Mi smo ovdje samo zbog para", "Glupost je neuništiva" in "Tako je govorio ZaraTusta" iz 90. let do zadnjega albuma skupine "Remek-djelo" iz leta 2001. Večina njihovih zgodnjih plošč je izšla pri slovenskih založbah.

Kud idijoti so pred pevčevo boleznijo začeli pripravljati tudi novi album "Zbogom Istro".

Črnac je delal tudi v puljski ladjedelnici Uljanik. Bil je poročen in oče treh otrok.