A je razhod slavnega para potrdil nekdo drug – oče Spencerjeve, ki je komentiral, da sta se razšla, njuna prioriteta pa je, da pred očmi kamer zavarujeta sinova, osemletnega Charlesa in šestletnega Tennysona, je poročala avstralska televizija Ten Network.

Govorice o težavah, v katerih se je znašel par, so se prvič pojavile junija. Takrat so objavili fotografije Spencerjeve z igralskim kolegom iz televizijske oddaje Ples z zvezdami Damianom Whitewoodom. Na fotografijah se Spencerjeva in Whitewood objeta sprehajata po Sydneyju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Russell in Daniele sta se poročila leta 2003, v krogih zabavne industrije pa je veljalo, da imata trden zakon. Par se je spoznal pred 22 leti med snemanjem filma "The Crossing". Crowe se je kasneje v ZDA zapletel v afero z ameriško igralko Meg Ryan, ko pa se je leta 2002 vrnil v Avstralijo, je Spencerjevo, sicer pevko, zaprosil za roko.

Crowe je bil leta 2000 z oskarjem nagrajen za vodilno vlogo v filmu Gladiator, nominiran pa še za vlogi v filmih Insider in A Beautiful Mind.