Razlike med prvimi tremi strankami niso izrazite. Tokrat bi PS volilo 18,2 odstotka vprašanih, SD 16,3 odstotka in SDS 16 odstotkov. Ostale stranke imajo veliko manjše deleže. NSi bi volilo 4,5 odstotka vprašanih, SLS 4,3 odstotka, DL 3,3 odstotka in DeSUS 2,1 odstotka vprašanih. Katero drugo stranko bi volili štirje odstotki vprašanih, nobene od teh 5,6 odstotka, 9,9 odstotka ne ve, katero stranko bi volili, 15,8 odstotka vprašanih pa se volitev ne bi udeležilo.

Vlade je s srednjo oceno 2,2 dosegla najslabšo oceno za svoje delo od začetka mandata. Podobno velja za DZ s srednjo oceno 2,3, piše Delo.

Na Barometru priljubljenosti tudi tokrat vodi Danilo Türk, drugi je Borut Pahor, tretji pa Janez Potočnik. Milan Zver je na šestem mestu. Največji skok navzgor je uspel Jelku Kacinu in Igorju Lukšiču. Največji padec ocene pa je doživel Janez Janša. V mesecu dni je s sredine lestvice padel na njen konec, z 10. na 18. mesto. Če bi padel še eno mesto niže, bi to pomenilo, da bi izpadel z lestvice, piše Delo.

Za uredništvo Dela je telefonsko anketo med 8. in 10. oktobrom na reprezentativnem vzorcu 700 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.