Vodstvo z 1:0 v prvi minuti je bilo prvo in hkrati tudi zadnje Sävehofovo v dvorani Zlatorog, kjer so bile tribune dokaj polne - tudi zato, ker je podjetje Celjske mesnine kupilo tisoč vstopnic in jih brezplačno razdelilo med gledalce. Že v sedmi minuti so pivovarji po petih zaporednih zadetkih vodili s 5:1, presenečenje trenerja Vladana Matića (obramba 3-2-1) je šokiralo Švede in kljub oslabljeni zasedbi (brez Perića, Potočnika, Žurana in Žvižeja, ki se jim je pridružil še virozni Mlakar) so suvereno držali visoko prednost. Na začetku drugega polčasa so se Švedi sicer približali na 16:18, poleg tega je Vid Poteko dobil rdeči karton (najprej sta sodnika pokazala švedski prekršek v napadu, nato pa z igrišča nepričakovano poslala domačega igralca), a gostitelji so nato znova dodali plin in si v 57. minuti priigrali tudi rekordno prednost (31:23).

"Zaradi poškodb dveh levih zunanjih igralcev sem ostal edini, ki lahko zadene od daleč. Na prejšnjih tekmah mi ni šlo, bil sem v 'luknji', a proti Švedom se mi je odprlo. Ko sem sredi prvega polčasa prvič zadel v polno, mi je steklo. Prepričan sem, da mi je ta tekma dala samozavest in da bom nadaljeval v takšnem slogu," je povedal 204 centimetre visok celjski igralec Borut Mačkovšek, ki je v 13 minutah prvega polčasa dosegel kar pet zadetkov. Dvajsetletni primorski bombarder, ki je bil na hladnem zaradi disciplinskih prekrškov, zatrjuje, da se nečedna dejanja ne bodo več ponovila: "Kar sem počel, so bile neumnosti. Sebi in drugim sem dokazal in še bom dokazoval, da zmorem."

V dvorani Legionow v Kielcah, ki je bila razprodana že nekaj dni pred tekmo, je Gorenje zabeležilo drugo zaporedno ničlo. Velenjčani (brez poškodovanega Dolenca) so se med četrtkovim potovanjem z avtobusom na Poljsko ustavili v češkem mestu Brno, trenirali in prespali, v Kielcah pa jim je morebitno presenečenje odneslo "spanje" na začetku drugega polčasa. V prvem delu so vodili z 8:6 in domači trener Bogdan Wenta je moral gostujočo ofenzivo ustaviti z minuto odmora. Pri 14:14 je bil izid zadnjič izenačen, nato pa so Poljaki naredili delni izid 5:0 in tehtnico dokončno nagnili na svojo stran. "V prvem polčasu smo sicer storili nekaj napak, a smo se odlično kosali s Kielcami. Toda ne glede na poraz na Poljskem smo lahko zadovoljni s svojo igro, predvsem v prvem polčasu. Odigrali smo na visoki ravni in pokazali povsem drugačen obraz kot proti Metalurgu v Skopju," je dejal Gorenjev igralec Niko Medved.