Da so Sadeko prevzeli "neke vrste pogrebniki", je z razočaranjem ugotovil tudi Vojko Korošec, sekretar celjske območne enote ZSSS, ko je pred dnevi izvedel, da so delavci nepričakovano dobili sklepe o odpovedi delovnega razmerja. Kdor ni želel podpisati, je od vodilnih prejel jasno sporočilo, da od danes naprej v podjetju nima kaj iskati. Ljudje so seveda obupani in edino rešitev vidijo pri sindikatih. Korošec je že obljubil, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da jih lastniki ne bi izigrali in da bi torej vsi postopki v podjetju tekli tako, kot veleva delovnopravna zakonodaja.

Podjetje Sadeko v Globokem pri Rimskih Toplicah od leta 1996 izdeluje otroške posteljice, v zadnjih letih pa je na trgu ponujalo še druge izdelke za otroke in izdelke iz masivnega lesa. Lastnik Andrej Oman se je leta 2008 povezal s celjskim podjetjem M & A, ki prav tako izdeluje pohištvene izdelke, potem pa naj bi zaradi slabih poslovnih rezultatov obupal in podjetje prodal Karlovšku, ki je imel zaradi svojih sumljivih poslov v zadnjih letih že velikokrat opravka s policijo in tožilstvom.

V javnosti je leta 2005 zelo odmevala domnevna goljufija lizinških družb, zaradi katere je bil v policijski preiskavi. Sumili so ga, da je s pomočjo starih znancev policije, Bojana Vodopivca in Roberta Prevca, poskušal spraviti v zmoto štiri lizinške hiše iz Ljubljane in Maribora. Kriminalisti so vsem trem v ovadbi očitali, da so ponaredili več poslovnih listin, s katerimi so lizinške hiše poskušali ogoljufati za okoli 60 milijonov takratnih tolarjev. Spomnimo naj, da sta imela Prevec in Vodopivec že pred tem veliko opravka s policijo. Vodopivec naj bi preprodajal kokain, Prevec pa se je moral zagovarjati na ljubljanskem okrožnem sodišču zaradi očitka, da je bil vpleten v izjemno odmevno goljufijo na škodo Volksbank Ljudske banke, vendar so ga na koncu oprostili. Kljub nekaterim obtožbam, ki mu še vedno visijo za vratom, pa Karlovšek očitno dobro sodeluje tudi s policijo. Spomladi je preiskovalcem Nacionalnega preiskovalnega urada in celjskim kriminalistom uspelo ustaviti skupino goljufov, ki je nameravala za tri milijone evrov ogoljufati velenjsko Gorenje. Uspešno akcijo so izpeljali ravno s pomočjo Borisa Karlovška, ki se je izkazal v vlogi tajnega policijskega agenta.