Z urnikov ni bilo umaknjeno samo crkljanje, pač pa je 90 odstotkov parov priznalo, da si zvečer pred spanjem ne izrečejo najpomembnejših dveh besed: "Ljubim te." Osem od desetih parov si zvečer ne nameni niti poljuba za lahko noč, raziskavo povzema Daily Telegraph.

Raziskava, v kateri je sodelovalo 2000 parov, naročila pa je jo veriga hotelov Travelodge, je pokazala, da so najljubši položaji za spanje tisti, kjer partnerja nista z obrazi obrnjena eden proti drugemu.

Psihologinja za razmerja Corrie Sweet je prepričana, da spalne navade Britancev izražajo tudi njihov odnos do zvez. Sweetova zatrjuje, da govorico telesa ni mogoče zaigrati. Najljubši položaj za spanje je v položaju zarodka, partnerja pa si kažeta hrbta. Po mnenju psihologinje naj bi omenjeni položaj izkazoval nedolžnost in zaupanje. Omenjeni položaj pa postaja vse bolj priljubljen od spanja "v žlički".

Položaj, pri katerem je moški z obrazom obrnjen proti ženski, ona pa je s hrbtom tesno stisnjena k njemu, je namenjen samo kameram. Tako naj bi spal samo en odstotek Britancev. "Neizogibno, ko mine prva zaljubljenost, pri kateri par spi objet in gol, želja po dobrem spancu prevlada, zato si partnerja obrneta hrbet," je pojasnila Sweetova.

Raziskava je še pokazala, da eden izmed desetih parov spi v ločenih posteljah. Zaskrbljujoč pa je podatek, da tako spijo stari od 35 do 44 let. Po rezultatih sodeč naj bi se eden izmed štirih parov pogosto kregal zaradi spanja, predvsem takrat, ko eden izmed partnerjev drugega pogosto zbuja.

Če bi se pari pogosteje crkljali v postelji, bi se izboljšalo tudi njihovo spolno življenje, ugotavljajo avtorji raziskave. Nad tem so navdušeni predvsem moški, saj je kar 67 odstotkov dejalo, da se zelo radi crkljajo v postelji in so jezni, kadar jih partnerica zavrne.