Morda vas motijo neprimerni odnosi med managementom in delavci ali se ne strinjate s politiko vodenja podjetja, morda pa tudi pogoji dela niso ustrezni ali je delo premalo plačano. Vsi ti faktorji lahko povzročijo, da je delavec v stresu in, seveda, če to stanje traja dalj časa, lahko delavec tudi zboli. Optimalno bi bilo, da bi vsak opravljal tisto delo, ki ga veseli in bil pri tem zelo verjetno uspešen.

V času gospodarske krize veliko ljudi nima možnosti izbirati, kje se bodo zaposlili. Lahko pa vplivajo na to, kako bodo preživeli svoj prosti čas. Kopičenje materialnih dobrin nam dolgoročno ne prinese zadovoljstva. Zato je bolje prosti čas nameniti sproščanju, posvečanju družini in prijateljem, regeneraciji, sprehodom v naravi, vrtnarjenju, športu ipd.

Včasih se zdi, da podjetniki ne znamo ločiti dela in prostega časa. Zato, ker večinoma samo delamo. Resnica je taka, da v prvih treh letih obstoja podjetja ustanovitelji resnično delajo povprečno 12 ur na dan. Vendar če resnično delaš nekaj, v kar verjameš, podaljšanje delovnega časa ne predstavlja nekega bremena. Seveda pa je potrebno ustrezno uskladiti tudi ostale aspekte življenja, kot na primer socialno življenje, šport, prosti čas.

Strinjam se s svojo predhodnico, ki je omenila v svojem dnevniku, da naj bodo konci tedna in dopusti res namenjeni samo preživljanju prostega časa. Zato vsaj nedeljo izklopimo preobremenjene možgane in se prepustimo ležernim ritmom.