Celjski rokometaši so si pred dvobojem s švedskimi prvaki zadali le eno nalogo: po porazih z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida vpisati prvi točki na svoj račun. Svoj načrt so v celoti izpolnili, kar je lepa popotnica pred četrtkovim gostovanjem v romunski Constanti.

Domači strateg Vladan Matić je izjemno pomemben obračun - v odsotnosti prvokategornega vratarja Dejana Perića in krilnega igralca Luke Žvižeja, manjkali so tudi Gregor Potočnik in Rok Žuran ter oboleli Žiga Mlakar - začel z "optimalno" postavo: na vratih je bil Matevž Skok, na krilnih položajih Gašper Marguč in David Razgor, na mestu krožnega napadalca Alem Toskić, na zunanjih položajih pa Sebastian Skube, Mate Lekai in Nemanja Zelenović.

Zdesetkani gostitelji so odlično odprli tekmo, z obrambo 3-2-1 so povsem zmedli visokorasle Skandinavce in si po pičlih sedmih minutah priigrali štiri gole naskoka (5:1), kar je gostujočega trenerja Magnusa Johanssona prisililo, da je zahteval minuto odmora. Po njej so Švedi za kratek čas prišli do sape in se razpoloženim gostiteljem - prednjačil je Skok, ki je v uvodnih petnajstih minutah zbral kar deset obramb - približali na dva gola zaostanka (6:4, 7:5).

Celjska "slabost" je bila kratkotrajna, v 17. minuti je izjemno razpoloženi Borut Mačkovšek svoje soigralce popeljal do vodstva s +6 (11:5). Lepo zalogo v zadetkih so rokometaši iz mesta ob Savinji z raznovrstno igro v napadu in solidno obrambo držali večji del prvega polčasa, v sami končnici pa malenkostno popustili, kar so Švedi izkoristili in se jim z delnim izidom 3:0 približali na tri gole zaostanka (13:16 in 14:17).

Igra celjske zasedbe v začetku drugega polčasa je bila na ravni prvega, s hitrim kroženjem žoge in dokaj enostavnimi akcijami - veliko je bilo tudi bliskovitih nasprotnih napadov - so brez večjih težav prebijali tekmečev obrambni blok. V 38. minuti so z golom Davida Razgorja ponovno dosegli najvišje vodstvo (22:16), Vid Poteko pa je po grobem prekršku nad Michaelom Apelgrenom prejel rdeč karton.

Odhod gorečega, a nekoliko zaletavega mladca, ni zaustavila naleta Celjanov, v 41. minuti so si po golu Skubeta priigrali najvišjo prednost na tekmi (25:18). V nadaljevanju niso popustili niti za ped, v to so jih prisilili nepopustljivi Švedi, ki so se na vso moč trudili dvorano Zlatorog zapustiti s čim manjšim porazom, kajti prav razlika v golih bo - v troboju Celje Pivovarna Laško-Sävehof-Constanta - po koncu skupinskega dela morda odločila potnika v osmino finala.