"Mislim, da se je potrebno osredotočiti na vsako tekmo posebej. Ko seštevaš je ena in ena dva, šele na koncu pa lahko opraviš končni obračun. Fizično sem dobro pripravljena, z Andreo Massijem sva dobro delala. Z Nežko Poljanšek prav tako in sem sedaj še bolj v ravnotežju na smučeh, saj je zelo pomembno ravnotežje trupa in poznejše korekcije voženj. Tako se že zelo veselim nove sezone," je začela Mazejeva.

Mazejeva še ne more povedati tega, kako ji bo šlo v Söldnu na smučeh. "Na zadnjem treningu v Hintertuxu so nam vratca stala pod kotom 30 stopinj, bilo je zelo vetrovno in deževno. V takih vremenskih razmerah gotovo ne bi bilo tekem. Vremenske razmere so bile katastrofalne in niti nisem veliko smučala. Toda kar ne ubija, krepi, zato sem prepričana, da smo na dobri poti. Moj cilj je, da bi bila čim bolj sproščena, zato veliko komuniciram z javnostjo tudi prek spletnih in socialnih omrežij in napišem in povem, kar sem in kar mislim. Na ta način lažje ohranjam mirnost. Ko pa se bo začel naporen tekmovalni ritem, bo tega seveda precej manj."

Mazejeva se že veseli treningov na snegu. "Danes grem na sneg in ta trening bo pravi pokazatelj moje smučarske forme. Ne vem, kakšno bo vreme na prvi tekmi in če bo morebiti potrebno tekmo odpovedati. S tem se ne obremenjujem. To je posebna preizkušnja in je težko napovedovati izide. Sama malce pogrešam ekipo, da bi se lahko primerjala z drugimi in sem malce v temi. Vendar imam veliko željo pokazati, kaj smo napravili v pripravah. Vadba je bila dobra in smo precej napredovali. Sem bolje pripravljena, kot sem bila v minulih sezonah. Že tedaj je bila raven sicer vrhunska, vendar smo sedaj stopili še stopničko višje, kar se tiče fizične priprave. Počutim se zelo samozavestna in močna, želim si čim prej začeti tekmovati, da bom dejansko videla, kje sem."