Že na jutranjih treningih so bili Slovenci v ospredju. V kvalifikacijah je bila najprej na sporedu dirka kategorije MX1, kjer je bil Matevž Irt po startu v ospredju in se je v prvem delu dirke vozil na drugem mestu, do konca pa sta ga prehitela konkurenta iz Ukrajine in Estonije, zato je dirko končal na četrtem mestu.

V kvalifikacijski dirki MX2 je tekmoval Tim Gajser. Najhitrejši je bil že na startu, zatem pa si je v uvodnih krogih privozil varno prednost ter dirko mirno pripeljal do konca na prvem mestu. Pred kvalifikacijsko dirko kategorije odprtega razreda so bile v boju za zmago Slovenija, Italija in Estonija, zato se je v ekipah že pričelo preračunavanje točk. Klemen Gerčar je dirko v odprtem razredu odlično začel in je po startu vodil. Ruski dirkač Jevgenij Mihajlov pa je dva kroga pred koncem Gerčarja prehitel. Slovenija je kljub temu s prvim, drugim in četrtim mestom dosegla skupno zmago v kvalifikacijah. Drugi so bili motokrosisti Italije, tretji pa Estonci.

Dirka bo v nedeljo popoldne. Ob 13.uri bo dirka razredov MX1 in MX2, ob 14.30 bodo tekmovali dirkači kategorij MX2 in MX open, finalna vožnja razredov MX1 in MX open pa bo ob 16.00.

* Izidi kvalifikacij:
- dirka MX1: 1. Davide Guarneri (Ita), 2. Roman Morozov (Ukr), 3. Gert Krestinov (Est), 4. Matevž Irt (Slo) ...
- dirka MX2: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Andre Park (Est), 3. Samuele Bernardini (Ita) ...
- dirka MX open: 1. Jevgenij Mihajlov (Rus), 2. Klemen Gerčar (Slo), 3. Vytautas Bucas (Lit) ...
- skupno v kvalifikacijah: 1. Slovenija, 2. Italija, 3. Estonija, 4. Ukrajina, 5. Poljska