"Vesel sem, da sva sam in ekipa zadržala odlično pripravljenost vse do zadnje dirke svetovne serije. Imel sem močne noge, po zmagi v drugi etapi pa se tudi po zaslugi moštvenih kolegov niti enkrat nisem znašel v težkem položaju. Tudi v zadnji etapi, ki še zdaleč ni bila lahka, smo ves čas nadzorovali položaj. Ves čas sem bil v ospredju, tudi pobeg Ryderja Hesjedala v naši ekipi ni povzročil panike. Za mano je izvrstna sezona. Dosegel sem praktično vse, kar sem si želel, kar pa ne pomeni, da v prihodnosti ne želim biti še boljši," je dejal 27-letni Nemec, ki je letos dobil tudi dirko po Belgiji.

Zadnja etapa je vsebovala štiri kategorizirane vzpone, najtežji je bil prav zadnji. Na njem je napadel Hesjedal, njegovemu ritmu je bil kos le Cummings. Ubežnika sta imela že 35 sekund prednosti, Hesjedal, ki je pred etapo zaostajal minuto in pol, bi lahko bil nevaren Nemcu, toda na koncu se je razlika le še manjšala, ubežnika sta v cilj prišla s 17 sekundami prednosti pred zasledovalno skupino, v kateri je bil tudi Martin. Njen sprint je dobil Norvežan Edvald Boasson Hagen, ki je zaradi bonifikacijskih sekund v skupnem seštevku na tretjem mestu prehitel Irca Daniela Martina.

Edini slovenski predstavnik Grega Bole je zasedel 78. mesto, zaostal je pet minut in 53 sekund. V skupnem seštevku je njegov zaostanek znašal 28 minut in 33 sekund, kar ga je uvrstilo na 96. mesto.

Zmagovalec svetovne serije je bil znan že pred zadnjo dirko. To je Španec Joaquim Rodriguez (Katjuša).