Kielce so ligo prvakov začele z visokima zmagama - doma proti Silkeborgu (35:26) in v gosteh proti St. Peterburgu (31:21).

Pred začetkom tekmovanja je bilo kar malce strahu, kako bomo startali v ligi prvakov. Najpomembneje je, da smo osvojili dva para točk in da smo bili rezultatsko suvereni. Čeprav smo igrali proti na papirju slabšima nasprotnikoma, smo na obeh tekmah šli na polno. Dandanes nikogar ne smeš podcenjevati ali igrati s polovično močjo. Igramo dobro, a po drugi strani imamo še veliko rezerve. Kar zadeva mojo igro, že od nekdaj velja, da nikoli nisem zadovoljen. Če bi bil, bi lahko takoj nehal igrati rokomet. Ker sem že v letih, bi mogoče lahko imel manjšo minutažo, a potem bi spet bil nezadovoljen (smeh). Skratka, za zdaj je vse v redu in brez pripomb.

Vaš današnji nasprotnik Gorenje je v Rdeči dvorani povozil Ruse (35:22), nato pa doživel hladen tuš proti Metalurgu v Skopju (23:30).

Gledal sem prvo tekmo Gorenja proti St. Peterburgu. Velenjčani so igrali super in suvereno, zato sem imel občutek, da lahko zmagajo tudi v Skopju. A proti Metalurgu so me negativno presenetili, saj so odigrali zelo slabo in zasluženo izgubili. Toda njihova slaba igra v Skopju nas ne sme zavesti, kajti Gorenja ne smemo podcenjevati, saj ima kakovostno igralsko zasedbo. V Kielcah ne bežimo od tega, da smo proti Gorenju v vlogi favorita. Ker imamo vrhunsko ekipo, bi bilo neumno bežati od tega. In vse razen zmage proti Velenjčanom bi bila za nas kar mala katastrofa. A favoriti smo bili tudi v minuli sezoni v osmini finala proti Cimosu, pa so nas Koprčani nepričakovano izločili.

Kielce so imele že v prejšnji sezoni odlično ekipo, pred letošnjo pa so se okrepile še z Ivanom Čupićem, Manuelom Štrlekom, Krzysztofom Lijewskim, Karolom Bieleckim... Ali zaradi tega obstajata pritisk in imperativ uspeha v ligi prvakov?

Bom povedal iskreno: nismo zgolj favoriti skupine C, ampak tudi med najresnejšimi kandidati za nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice v Kölnu. Najprej moramo osvojiti prvo mesto v skupini, nato pa po najlažji možni poti priti v Köln. Imamo še kakovostnejšo ekipo kot v prejšnji sezoni, a pritiska vsaj jaz ne čutim. Sicer pa pod pritiskom igram že celotno kariero, tako na klubski kot reprezentančni ravni, zato je to zame nekaj povsem normalnega. Bolj kot v ligi prvakov obstaja pritisk v poljski ligi, v kateri le naslov državnega prvaka zagotavlja igranje v Evropi.

Rokomet pretresa afera Montpellier, v katero so domnevno vpleteni tudi slovenski reprezentanti Dragan Gajić, Primož Prošt in Vid Kavtičnik.

Uspelo mi je priti v stik z Gajićem, ki pa seveda ne sme veliko govoriti, ker preiskava še poteka. Najpomembneje je, da se dobro drži. V zadevo se ne želim vmešavati, a nikogar ne smemo vnaprej obsojati. Ne glede na vse verjamem, da so fantje nedolžni in stojim za njimi. Vsekakor pa afera ni dobra za rokomet in šport nasploh.

Konec meseca se začenjajo kvalifikacije za nastop na EP 2014 na Danskem, nasprotniki Slovenije pa so Islandija, Belorusija in Romunija.

Naš cilj je seveda jasen - uvrstitev na evropsko prvenstvo. Glede na rokometni rating, ki smo si ga ustvarili, so uvrstitve na velika tekmovanja že kar nujnost. Po šestem mestu na evropskem prvenstvu v Srbiji moramo potem tudi na samem tekmovanju na Danskem doseči nekaj odmevnega.

A reprezentanti še vedno čakate na izplačilo nagrade za uvrstitvi na EP 2012 v Srbiji in SP 2013 v Španiji.

Moram priznati, da nisem bil v zadnjem času nič v stiku z vodilnimi na Rokometni zvezi Slovenije in o tem ne vem pravzaprav ničesar novega. Lahko pa odkrito povem, da na mojem bančnem računu ni nič denarja s strani RZS, torej nagrad, dnevnic, potnih stroškov... Upam, da bo zveza čim prej rešila to zadevo.