Porast števila prijavljenih diplomantov je ob začetku študijskega leta že stalnica, vendar ne gre spregledati, da je letos med brezposelnimi večji delež starih med 25 in 39 let in takih z visoko izobrazbo. Hkrati je bilo septembra tudi manj razpisanih prostih delovnih mest, kar je posledica vse slabših delovnih mest, ob tem pa tudi dolgoročne napovedi Mednarodne organizacije za delo ILO kažejo, da se bo stopnja brezposelnosti med mladimi v prihodnjih petih letih še povečala.

Dvakrat več visoko izobraženih

V krizi se je po podatkih Urada za makroekonomske analize in razvoj v registru brezposelnih najbolj povečalo število visoko izobraženih mladih, in sicer se je število brezposelnih starih od 15 do 29 let med decembrom 2008 in decembrom 2011 povečalo za kar 48,9 odstotka. V tem obdobju se je število registriranih brezposelnih mladih z visoko izobrazbo povečalo za 112 odstotkov, mladih s srednjo šolo za 38,4 odstotka in z nizko izobrazbo za 43 odstotkov. "Na veliko povečanje brezposelnih mladih z visoko izobrazbo so vplivali manjše povpraševanje po izobraženi delovni sili, veliko povečanje števila diplomantov v obdobju 2008 do 2010 in strukturna neskladja med ponudbo in povpraševanjem po tako izobraženih kadrih," pojasnjujejo na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, kjer za boljše vključevanje mladih na trg dela v prihodnje pripravljajo nove programe aktivne politike zaposlovanja. Ti programi bodo namenjeni delitvi delovnih mest oziroma krožnemu zaposlovanju na različnih delovnih mestih v podjetju ter nadomeščanju na delovnem mestu.

Med sistemskimi ukrepi, ki bodo mladim dolgoročno omogočili večjo stopnjo konkurenčnosti oziroma zaposljivosti ob vstopu na trg dela, velja omeniti tudi predvidene reforme na trgu dela in nekaj že veljavnih sprememb, dodajajo na ministrstvu za delo. Med ukrepe, ki bodo pozitivno vplivali na zaposljivost mladih, uvrščajo dvig obremenitve študentskega dela, zmanjšanje rigidnosti predpisov o varovanju zaposlitve, večje poenotenje pogodb o zaposlitvi, nižjo vstopno mejo oziroma krajšo delovno dobo za pridobitev denarnega nadomestila med brezposelnostjo ter spodbujanje prve zaposlitve prek subvencij in davčnih olajšav.

Karierno načrtovanje v šolske klopi

Kot eno ključnih storitev za večjo zaposljivost mladih ministrstvo obljublja tudi večjo težo vseživljenjski karierni orientaciji. Po podatkih zavoda za zaposlovanje je bilo lani največ povpraševanja po inženirjih strojništva, gradbeništva, elektrotehnike in računalništva, a delodajalci ne morejo zapolniti vseh delovnih mest. Glede na aktualne globalne izzive bodo tudi v prihodnje najbolj obetavni poklici na področju računalniške tehnologije, zdravstva, varstva okolja in biotehnologije, energetike, elektrotehnike in elektronike ter robotike, da bi se mladi odločali zanje, pa je nujno karierno načrtovanje uvesti že v zgodnja osnovnošolska leta, poudarjajo strokovnjaki. Pomembno je, da mladi čim prej spoznajo poklice, s katerimi v vsakdanjem življenju skorajda nimajo stika, in se na podlagi takšnega izbora odločijo, kakšno delo jih najbolj veseli. Le tako bodo pravi kadri prišli na prava delovna mesta, poudarja stroka.

Večina mladih se začne danes s poklici seznanjati šele v srednješolskih ali celo študijskih letih, z odločitvijo pa največkrat odlašajo do zadnjega trenutka. Da bi se to spremenilo, si prizadevajo številne izobraževalne, svetovalne, zaposlitvene in druge organizacije ter tudi delodajalci, ki se bodo med prihodnjim torkom in četrtkom združili na Študentski areni. Prireditev, ki se bo tudi letos odvijala na Gospodarskem razstavišču, bo namreč tokrat še posebej namenjena zaposlovanju mladih. Ti bodo lahko že prvi dan, med 13.30 in 15. uro, spoznali najboljše slovenske zaposlovalce, ki sodelujejo v Dnevnikovem izboru Zlata nit in so z vidika skrbi za uspešen razvoj zaposlenih drugim za zgled in navdih. Drugi in tretji dan Študentske arene bo potekal tudi karierni sejem Moje delo, na katerem se bodo predstavili delodajalci, ki kljub zaostrenim gospodarskim razmeram uspešno poslujejo in tudi zaposlujejo.

Ni prostora za nemotivirane in neambiciozne

"Ni res, da se zaposlitve ne da dobiti, res pa je, da je danes za mlade to bistveno težje, kot je bilo pred časom. Zato je tudi priprava na to zahteven proces, ki vključuje načrtovanje kariere in razvoj socialne mreže. Obisk Študentske arene je lahko priložnost za vse to, še posebno za mlada dekleta, ki so na trgu dela v še slabšem položaju," pravi Alenka Blazinšek, vodja zavoda Nefiks, ki si prizadeva za enakovredno priznavanje neformalno pridobljenega znanja, izkušenj in veščin.

Zavod Nefiks bo na Študentski areni izvedel tudi Zaposlitveni torek, v okviru katerega mlade seznanja z delodajalci v različnih panogah. Tokrat bodo obiskovalce Arene seznanili s Proeventom, organizatorjem dogodka. "Obisk Arene je seveda lahko zabavno doživetje, toda dobro je, če domov odnesemo vsaj eno zelo konkretno stvar, na primer vizitko potencialnega delodajalca, ki jo morda lahko dobite tudi na Zaposlitvenem torku. Možnosti je veliko in dobro jih izrabite, saj današnji čas ni čas za nemotivirane in neambiciozne ljudi," mladim sporoča Blazinškova.

"Čestitamo, postali ste težko zaposljiva delovna sila"

V treh dneh bodo na Gospodarskem razstavišču potekali še številni drugi izobraževalni dogodki in okrogle mize. Eno izmed teh pripravlja zavod Zaposlim delodajalca, ki bo pred izziv postavil predvsem mlade diplomante.

"Boris je na slavnostni podelitvi diplome. V tretji vrsti sedita mama in oče, ki ponosno zreta proti odru, skrbno dokumentirata dogajanje in le stežka skrivata solze sreče. Dekan Borisu izroči diplomo, čvrsto stisne roko in v dvorani se zasliši: Čestitamo, postali ste težko zaposljiva delovna sila."

Tako se glasi povabilo na dogodek, na katerem bodo v družbi mladih diplomantov in delodajalca Milana Krajnca, direktorja Projekte pisarne, Maje Dizdarevič iz Kariernega centra Univerze v Ljubljani, Sonje Gomboc z zavoda za zaposlovanje in Petra Debeljaka, direktorja Urada RS za mladino, ugotavljali, ali diploma v roki v teh dneh resnično predstavlja sanje ali pa se morda lahko čez noč spremeni v pravo nočno moro. Zavod Zaposlim delodajalca pa bo ob tej priložnosti predstavil tudi nov pripomoček pri iskanju zaposlitve, prvi interaktivni portal, ki povezuje iskalce in delodajalce ter omogoča, da poleg prikaza osebne note, mladi tudi v praksi pokažejo svoj potencial, motivacijo in proaktivnost, je napovedala direktorica Barbara Kotlušek.

Za vse, ki vstopajo na trg dela bo koristna tudi interaktivna delavnica Zaposlitveni praktikum, kjer se bodo lahko s pomočjo simulacije zaposlitvenega razgovora pripravili na prvi stik s potencialnim delodajalcem. Marketinški svetovalec Robert Rolih bo svoje slušatelje naučil napisati dober marketinški življenjepis, LABB DSS - Kreativni laboratorij pa bo stopil še korak naprej in poskrbel, da si bodo nekateri udeleženci delavnice izdelali svoj video CV, iz programa, ki se v celoti nahaja na www.dobimo.se, še pravijo organizatorji Študentske arene.