Milan Eržen, trener Adria Mobila, tudi nekdanji menedžer Janija Brajkoviča, zaradi česar je sodeloval tudi z Johanom Bruyneelom, pravi, da v vseh letih ni opazil nič sumljivega. Niti ni slišal česar koli od kolesarjev. Govoric je bilo pa veliko. Ob razkritju dokumentov opozarja na en detajl. "Največ gradiva za obtožbe proti Armstrongu so prispevali kolesarji, ki naj bi bili sedaj za priznanje o uporabi dopinga pred mnogimi leti kaznovani le s šestimi meseci prepovedi nastopanja. Mnogim, ki so končali kariero, to ne pomeni kazni. Neumnost je, da nikogar od njih ne bodo udarili po žepu, kar bi bila povsem druga kazen. Lahko je s polno ritjo igrati skesanca, kot delajo sedaj nekdanji Armstrongovi pomočniki, če bistveno ne bodo trpeli posledic. Tako igro bi sprejeli vsi kriminalci," razmišlja Eržen.

Podobnih kot Erženov odziv o simbolični kazni za skesance smo zasledili še nekaj. Denimo Belgijca Jurgena Van den Broecka (letos peti na Tour de France), ki je tako kot Jani Brajkovič del kariere vozil v ekipi ob Armstrongu in Bruyneelu. "Z mano so delali spoštljivo. Kot mlad kolesar nisem bil veliko ob Armstrongu in njegovi skupini, ki je imela v ospredju Tour," pravi VDB. "Sem šokiran, ker nisem opazil ničesar sumljivega. Težko verjamem, da je to res. V ekipi je vedno veljalo, da delamo vse po pravilih," je bil glede na vsebino dokumentov zaprepaden belgijski veteran Stijn Devolder, ki je bil med 2005 in 2007 tudi v dresu Discoveryja.

Jani Brajkovič je v Bruyneelovo ekipo prišel z začetkom pogodbe dan po sedmi zmagi in prvem slovesu Armstronga julija 2005. Ob vrnitvi Armstronga leta 2009 Brajkovič kljub vrhunski formi tisto leto ni dobil mesta v ekipi za Tour de France (Lance je bil tretji). Sedaj je znano, da so na Touru vozili le izbranci. Leto kasneje pa je bil ob njegovem boku na Touru videl solze in razočaranega Lancea na 23. mestu. Ta nova doba Armstronga prav tako vzbuja sume glede čudnih razmerij krvnih vrednosti prav na Touru 2009 (stran 87) . Jani Brajkovič včeraj za komentar ni bil dosegljiv.

"Ullrich, Botero, Beloki, Sevilla, Basso, Vinokurov in ostali so žrtve Armstronga in vodje ekipe Bruyneela. Vsi so poskušali slediti in padli, ker niso imeli sredstev in zaščite kot on. Bili so žrtve," je po objavi zgodbe o LA ocenil šef Jana Ullricha Rudy Pevenage.

"Naša želja je, da v obdobju 1999 do 2005 ni zmagovalca dirke," pa je dejal Christian Preudhomme, direktor dirke Tour de France.