Dr. Samo Rugelj, publicist in založnik: Kot meščanu z "mirujočim" poklicem, mi tek pomeni nujno gibanje v naravi in prepotrebno sprostitev telesa, v katerem se nabira stres. Ker tečem tudi z družino, je to oblika aktivnega preživljanja skupnega družinskega časa, ker grem na tek tudi s prijatelji, pa je to tudi oblika socialnega druženja. Glavni razlogi so torej sprostitev, druženje in vzdrževanje telesne pripravljenosti. na takem nivoju, ki mi omogoča nemoteno življenje in delo.

Katja Fašink, pevka in podjetnica: Teči sem začela nenačrtovano, ko me je prijateljica poskušala uvesti v hujšanje. Ugotovila sem, da lahko med tekom razrešim poslovne zadeve in dileme, o katerih se prej nisem mogla odločiti. Tečem sicer vsak drugi dan, ne glede na vreme. Če je zunaj deževno, tečem doma na tekočem traku in si zraven zavrtim kakšno izobraževalno oddajo, sicer pa grem najraje ven, saj iz narave črpam veliko moči in navdiha.

Drago Kos, nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije: Poleg tega, da se po teku dobro počutim, ker prekrvavi možgane, je to tudi čas za pobeg od vsakdanjih neumnosti in barabije. Sicer najraje tečem v družbi, vendar sem zaradi urnika največkrat primoran teči sam, ker tečem ob najbolj nemogočih urah: zgodaj zjutraj, pozno zvečer ali ponoči. Zelo rad tečem tudi na masovnih tekih, ker je energija na takšnih prireditvah vedno izvrstna.

Iva Krajnc, igralka: Tek mi pomeni sprostitev in obliko rekreacije tako za dušo kot telo. Najraje tečem zjutraj, da se še pred službo dobro zbudim. Seveda ne tečem vsak dan, kajti predstave se pogosto končajo pozno in telo potrebuje svoj počitek, zato mu rada prisluhnem. Največkrat tečem trikrat na teden po šest kilometrov, najraje pa kombiniram tek in jogo. Zame je to zmagovalna kombinacija.