Tudi ni uporabila prijema Michael Dunlap, ki je prenehala kuhati, dokler niso otroci podpisali sporazuma, da bodo opravljali svoj del domačih opravil. Ko je v nedeljo ob enajstih zvečer ugotovila, da si tisti dan zaradi hišnih opravil ni še niti za trenutek odpočila, je sedla pred računalnik in na svojem facebook profilu zapisala: "Naj se vse usmradi. Sedla bom, s kozarcem vina in nasmehom na ustih. Vse v čisti tišini!" In v ponedeljek zjutraj dodala: "Delovna mama uradno začenja stavko doma. Brez besed, brez opozorila... Nadaljnja obvestila sledijo."

Svoje stavke mati svojima dvanajstletnima dvojčicama Olivii and Peyton ter dve leti mlajši Quinn torej ni obelodanila, je pa zato postala internetni hit, ki ga tri razvajene deklice prav tako niso opazile, ker pač niso spremljale materinega facebook profila. Zato pa so lahko v živo opazovale, kar je Jessica sporočala svojim virtualnim prijateljem, namreč kako je zmanjkalo čiste posode, umazana pa se je nakopičila v pomivalnem koritu in dobila že neznosen vonj, povsod njihova razmetana neoprana oblačila in rabljene nogavice ter nered med šolskimi potrebščinami, ko je bilo treba celo izbrskati šolsko torbo pred odhodom v šolo. Četrti dan je Olivia kar sedemnajstkrat materi ponovila, da je kuhinja "nagravžna", naslednji dan je Peyton ugotovila "še vedno nismo pospravili kuhinje". "NISMO, NISMO," se je Jessica pridušala socialni mreži, ki ji je medtem izdala, da je najmlajša Quinn medtem že ugotovila, da se z mamo nekaj dogaja, in pod prisego molka izbrskala, da štrajka.

Stavka ni imela ravno najbolj vzgojnega konca. Šesti dan je med dekleti izbruhnila prava vojna medsebojnega grobega obtoževanja in se sprevrgla v zmerjanje staršev, ki da sta "filmski razplet, vreden nominacije za oskarja". "Žal vas moram razočarati, stavka je končana," je Jessica Stilwell priznala poraz s pripombo, da so njeni otroci sicer čudoviti. Čudovitost mlade generacije, ko ta mami zabrusi, da "je bila to (stavka) najbolj neumna stvar, kar jih je naredila"?