Sobota, 13. oktobra

V Parizu se začenja srečanje protikorupcijske skupine G20 in finančne intervencijske enote.

14. festival Slowind 2012 bo letos v prvi vrsti gostil nemškega skladatelja in dirigenta Matthiasa Pintscherja. Festival bo potekal v Slovenski filharmoniji, v štirih dneh pa se bo zvrstilo šest koncertov, na katerih bo poleg Slowinda in njegovih pridruženih članov nastopilo doslej največje število gostujočih umetnikov.

Nedelja, 14. oktobra

Na parlamentarne volitve se bodo odpravili v Črni gori in Litvi.

V Moskvi se bo začelo zasedanje Svetovnega gospodarskega foruma.

V Mestnem gledališču Ljubljanskem bodo premierno uprizorili absurdno enodejanko Eugena Ionesca Jacques ali podrejenost v režiji Miloša Lolića. Predstava duhovito problematizira konflikt generacij, tradicijo, proces osvobajanja in osamosvajanja ter družino kot osnovno družbeno celico in izvor pritiska.

Ponedeljek, 15. oktobra

V Luksemburgu bo srečanje zunanjih ministrov EU.

Torek, 16. oktobra

Na univerzi v Denverju v Koloradu bo steklo drugo neposredno televizijsko soočenje med predsednikom Barackom Obamo in republikanskim kandidatom Mittom Romneyjem.

Pričenja se 47. Borštnikovo srečanje, ki bo do 26. oktobra potekalo v Mariboru. Letošnji slogan bo Ostrimo ustvarjalnost.

Slovenska nogometna reprezentanca bo odigrala četrti krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji. Po tekmah z Norveško, Švico in Ciprom bo tekmec naših albanska reprezentanca, ki bo imela tokrat prednost domačega terena v Tirani.

Sreda, 17. oktobra

Ob polnoči se bo iztekel rok za vložitev kandidatur za predsednika republike.

Pedagoški inštitut bo predstavil najnovejše rezultate obširne raziskave o položaju in odnosu do znanja in znanosti v Sloveniji. Raziskava obsega analizo pojmovanj znanja v učbenikih in šolskih dokumentih, analizo spreminjanja odnosa do znanja med osnovnošolci v zadnjih petnajstih letih na podlagi mednarodnih raziskav znanja ter analizo socialnih predstav o znanju in znanosti med dijaki in študenti v Sloveniji.

Četrtek, 18. oktobra

V Bruslju se začenja zasedanje Sveta Evrope.

Pero Lovšin bo v Kinu Šiška predstavil svoj novi album z naslovom Za spremembo. Album je oster, udaren in aktualen, tako da kakšen od "sentišev", kot jim pravi Lovšin, služi bolj za začimbo v divjih okusih rokenrola, ki jih zna predstaviti na tako svojski način, da že leta ostaja slovenski rokerski favorit.

Petek, 19. oktobra

Košarkarji Uniona Olimpije se bodo po presenetljivi zmagi nad italijanskim Cantujem v uvodnem krogu Evrolige predstavili tudi domačim gledalcem v Stožicah. V Ljubljano bo pripotoval turški velikan Fenerbahče Ulker, ki je na prvi tekmi z 92:80 premagal ruski Khimki.