"Naša želja je, da v tem obdobju ni zmagovalca dirke po Franciji," je dejal Prudhomme. Mednarodna kolesarska zveza bo končno odločitev o tem sprejela do 31. oktobra, tiskovni predstavnik Ucija Enrico Carpani pa je dejal, da je še prezgodaj reči, kaj se bo zgodilo.

Armstrong se je znašel v silno neprijetnem položaju, potem ko je krovna ameriška organizacija za boj proti dopingu (Usada) pred dnevi predala dokazno gradivo Mednarodni kolesarski zvezi (Uci), ki ima zdaj še slabe tri tedne časa, da ga preuči in se nanj odzove. Usada je ob tem zapisala, da gre v primeru nekdanjega kolesarskega zvezdnika in njegove ekipe US Postal brez dvoma za najbolj izdelan, profesionalen in uspešen program dopinga, kar ga je kdaj videla zgodovina športa.

Dosje zajema več kot 1000 strani dokumentov, med njimi pa so tudi pričevanja 26 oseb, povezanih z Armstrongom. Med njimi pa je tudi enajst njegovih nekdanjih sotekmovalcev, ki jih je Usada tokrat prvič javno imenovala. Svoja pričanja, Usada je zapisala, da tem športnikom ni bilo lahko priznati nekdanjih napak ter sprejeti kazni, so podali Frankie Andreu, Michael Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters in David Zabriskie.

Usada pojasnjuje, da je iz dokaznega materiala razvidno, da so v nekdanji Armstrongovi ekipi sistematično vzpodbujali športnike k jemanju nevarnih in prepovedanih sredstev, obenem pa od njih zahtevali strogo molčečnost.