Celotno poročilo Citizenship Report je na voljo na spletni strani Microsoft Corporate Citizenship, ključni poudarki pa so naslednji: Microsoft je v prejšnjem proračunskem letu več kot 62.200 neprofitnim organizacijam po svetu podaril finančna sredstva in programsko opremo, vredno več kot 900 milijonov USD. Microsoftovi zaposleni so prek programa, v okviru katerih Microsoft podpre donacijo zaposlenega v enakem znesku, donirali skoraj 100 milijonov USD.

Korporacija se je posvetovali s podjetji, vladami in drugimi ključnimi deležniki pri pripravi izjave o človekovih pravicah, ki povezuje naše politike o zasebnosti, varnosti, svobodi izražanja in delavskih pravicah. Izjava je usklajena s smernicami Guiding Principles on Business and Human Rights, ki so jih objavili pri Združenih narodih, ter vzpostavlja skupen nabor načel, ki vodijo Microsoftove poslovne prakse.

Microsoft je prav tako zabeležil napredek pri zmanjševanju našega ogljičnega odtisa, saj so presegli cilj znižanja emisij ogljikovega dioksida za 30 odstotkov v primerjavi z ravnjo iz leta 2007, ponosni pa so tudi na to, da so za spodbujanje odgovornih poslovnih praks v celotni dobavni verigi so od dobaviteljev zahtevali 100-odstotno upoštevanje njihovih prenovljenih Pravil poslovanja za dobavitelje.

"V preteklem proračunskem letu smo se pri Microsoftu prav tako odločili, da se pri filantropskih prizadevanjih posvetimo predvsem mladim. Rezultat te odločitve je globalna pobuda Microsoft YouthSpark, ki je bila predstavljena pred nekaj tedni," so še sporočili iz Microsofta.