Bralci so bili v avgustu tudi na splošno bolj naklonjeni romanom. Po podatkih slovenskega bibliografkskega sistema Cobiss sta bila po Cavazzi najbolja izposojana ljubezenska romana Vreden ljubezni in Pepel v vetru pisateljice Kathleen E. Woodwiss.

Ljubezenski in erotični romani so dopolnili tudi preostali del lestvice. Na četrtem mestu je tako pristal roman Nebeška vročica Sandre Brown, sledili so mu Shanna pisateljice Woodwisove, erotični roman Petdeset odtenkov sive E.L. James in Odrešitev pisateljice Julie Garwood.

Knjigarne so, kot že nekaj mesecev prej, zabeležile največjo prodajo erotične uspešnice Petdeset odtenkov sive, sledi mu zbirka pesmi Srečka Kosovela Pravica: Mladi verujejo vate, Pravica. Na tretjem mestu se je znašla knjiga Življenje je tvoje pisateljice Lousie L. Hay, knjiga Borisa Pahorja Knjiga o radi pa je zasedla peto mesto.

Med najbolj prodajanimi knjigami je tudi Pavčkova zbirka pesmi Angeli, Cavazza in roman Ljubiti z odprtimi očmi Jorgeja Bucaya. Pri otroških gradivih so knjigarne prodale največ knjige za spodbujanje učenja Pišem, rišem in se učim Tehnične založbe Slovenije, sledila pa ji je legendarna slikanica Maček Muri Kajetana Koviča.