S tujimi študenti so slovenski študentje že pred prihodom navezali stike preko sistema Buddy, ki je oblika tutorstva za pomoč na različnih ravneh izmenjave. Znotraj projekta ESN Primorska bodo tudi letos nadaljevali z dejavnostjo Social Erasmus, s katero želijo tuje študente aktivneje vključiti v lokalno okolje na področju humanitarnih aktivnosti in ostalih prostovoljnih projektih v organizaciji ŠOUP-a.

»Za domače in tuje študente napovedujemo razgiban in pester mednarodni zimski semester. Kmalu se bomo skupaj odpravili na izlet po Slovenski Istri. Poleg tega vsak ponedeljek v Ziraldo Caffeju v Kopru izmenjujemo znanje jezikov na sproščenih učnih srečanjih, imenovanih Poliglot Cafe, v teku pa so tudi že priprave na mednarodne večere,« napoveduje Tomaž Pančur, sekretar za mednarodno sodelovanje ŠOUP in sporoča, da se bo prvi Poliglot Cafe izvedel v ponedeljek ob 20. uri.

Mednarodni večeri bodo potekali od konca oktobra vse do prvega tedna v decembru. Na njih se bo predstavilo 20 držav od koder prihajajo študentje na izmenjavi, led pa je že včeraj prebila slovenska ekipa študentov, ki je v osrednjem prostoru ŠOUP pripravila slovenski večer in obiskovalcem postregla slovenske dobrote.