Atletski svet vas pozna kot obetavnega atleta, ki je zgodaj končal kariero, splošna javnost vas (še) ne pozna. Kako bi se predstavili?

Atletiko sem začel trenirati pri šestih letih, dvanajst let sem se ukvarjal z mnogobojem. Največ let v Brežicah pod vodstvom Henrika Omerzuja. V lasti imam tudi nekaj državnih rekordov v mlajših kategorijah, uspešen pa sem bil tudi v mednarodni konkurenci. Vrhunec atletske poti sem dosegel leta 2007, ko sem se z mladinskega evropskega prvenstva v Hengelu vrnil s srebrno mnogobojsko kolajno. Pozneje sem se odločil za študij na Univerzi Kansas State v ZDA. Čeprav sem mislil, da bom imel na drugi strani luže odlične razmere za trening, se je pozneje izkazalo, da sistem ni najbolje deloval. Sledile so poškodbe, ki so me pripeljale do tega, da sem športno kariero predčasno končal.

Natančneje pojasnite tehniko aktivnega sproščanja, s katero ste navdušili najtrofejnejšega slovenskega atleta.

Med rehabilitacijo lastnih poškodb sem se spoznal s tako imenovano tehniko aktivnega sproščanja, nad katero sem bil navdušen. Poskušal sem s kiropraktičnimi manipulacijami, najrazličnejšimi masažami, fizioterapijami in še čim. Prepričal sem se, da tehnika aktivnega sproščanja po učinkovitosti odstopa od vsega. Kot študenta športne terapije in kineziologije me je začela zadeva vse bolj zanimati in sem začel raziskovati globlje. Pridobil sem potrebne licence in znanje, da sem jo začel tudi izvajati.

Kako je prišlo do sodelovanja s Kozmusom?

S Primožem se poznava iz atletskih krogov. Prvi stik v razmerju aktivni športnik in športni terapevt sva imela lani, ko je bil Primož jeseni na pripravah v San Diegu. Sodelovala sva 14 dni, kar je bilo dovolj, da sem mu predstavil svoje metode dela. Nad njimi je bil navdušen.

Kako bosta sodelovala vnaprej?

Moja naloga je predvsem, da sodelujem pri preventivi. Da bo čim manjša verjetnost novih poškodb. Pozdraviti pa morava tudi večji del starih poškodb, se pravi odstraniti brazgotine, ki so posledica let garanja. Prav pri teh je fantastična tehnika aktivnega sproščanja. Upam sicer, da bo poškodb pri Primožu čim manj, če pa bo do njih prišlo, jih bo treba zdraviti.

Boste s Primožem Kozmusom na treningih ves čas ali zgolj občasno?

Primožu bom na voljo 24 ur na dan, kar pomeni, da bom z njim tudi na pripravah in treningih.

Ste svoje metode doslej preizkusili tudi pri drugih športnikih?

Sem. V ZDA sem delal z Erikom Kynardom, letošnjim olimpijskem podprvakom v skoku v višino. Pomagal sem tudi številnim drugim atletom, ki so bili v ekipi univerze Kansas State. V sklopu prakse sem sodeloval tudi z igralci ameriškega nogometa in košarkarji.

Kakšen izziv je za tako mladega fanta, kot ste vi, sodelovati s tako trofejnim športnikom, kot je Primož Kozmus?

Vsekakor je zame velika čast, da sem del ekipe najboljšega slovenskega atleta vseh časov. Zavedam se odgovornosti. Le dobro delo in sodelovanje me bosta lahko pripeljala do tega, da bom zaupanje upravičil. Primoževi apetiti so veliki in bo treba trdo garati, da jih bom zadovoljil. Vsaka kolajna, ki jo je Primož osvojil doslej, je na njegovem telesu pustila posledice. Vsako leto je tudi starejši. Oblike sproščanja bodo zanj vse bolj pomembne, da bo lahko ostal v eliti najboljših. Izzivov mi torej ne bo zmanjkalo.

Jemljete sodelovanje s Primožem Kozmusom kot odskočno desko za naprej?

Vsako delo, ki ga opravljaš dobro in si pri njem uspešen, je dobra odskočna deska za prihodnost. Če bom uspešen pri delu z olimpionikom, bom imel gotovo lepe možnosti tudi drugod. A trenutno me zanima zgolj projekt sodelovanja s Primožem in nič več.

Ko vas je v torek Primož Kozmus predstavil kot novega člana ekipe, ste bili v središču pozornosti vseh medijev. Dve uri ste odgovarjali na vprašanja. Ste pričakovali takšno zanimanje javnosti?

Vse skupaj me ni presenetilo. Slovenija ima le enega Primoža Kozmusa. Dvomilijonski narod z razpadlim političnim sistemom in trenutno težkim položajem v državi potrebuje spodbudne novice, ki jim jih večkrat servira Primož. Prav je, da se o tako veličastnih uspehih, kot jih dosega Kozmus, veliko piše in govori. Primož si vso medijsko podporo zasluži, saj je po mojem mnenju eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov.