V prvem polčasu so bili boljši Rusi, ki so več streljali, imeli kar nekaj obetavnih akcij, blizu vodstva pa so bili v 45. minuti, ko je po strelu Romana Zobnina z glavo žoga zadela prečko.

V drugem polčasu pa so boljši vtis pustili izbranci Primoža Glihe, imeli nekaj priložnosti, dve lepši pa Andraž Šporar, a mu ne v 63., ko je slabo streljal povsem sam z roba kazenskega prostora, ne v 72. minuti ni uspelo zabiti vodilnega zadetka, prav tako pa ne Juretu Balkovcu, ki je s 16 metrov v sodniškem dodatku meril malce mimo gola.

Gliha je tekmo začel z vratarjem Aljažem Cotmanom, v polju pa so zaigrali Klemen Šturm, Denis Šme, Luka Krajnc, Jure Balkovec, Miha Zajc, Aleks Pihler, Rusi Vancaš Požeg, Anže Zorc, Gregor Bajde in Marko Zalaznik. V nadaljevanju so v igro vstopili še Šporar, Leo Štulac in Žiga Smrtnik.

Na drugi tekmi skupine je Švedska v Bakovcih s 3:1 (2:1) premagala Wales.

V uvodnem delu kvalifikacij sicer nastopajo ekipe v 12 skupinah s po štirimi reprezentancami. V elitni krog se bodo prebile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena.

V elitnem krogu, ki bo na sporedu spomladi, se bodo tem 25 ekipam pridružile še tri nosilke, ki jim ni bilo treba v uvodni del kvalifikacij.

Iz elitnega dela, ki ga bo sestavljalo sedem skupin s po štirimi ekipami, pa se bodo na zaključni turnir v Litvo, ki bo od 20. julija do 1. avgusta 2013, prebili zmagovalci skupin, ki se bo tam pridružili gostiteljem.