Obetavna mlada skupina Toronto Drug Bust se bo v teh dneh predstavila v okviru projekta Evropske prestolnice kulture (EPK) v Mariboru, in sicer z brezplačnim koncertom v mariborskem klubu Satchmo.

Dogodek bo v četrtek, 18. oktobra, ob 21.30. "To bo naš zadnji nastop letos, še zadnjič pred snemanjem novega albuma," je pojasnil Izak Košir, frontmen skupine. "Zaigrali bomo celo našo aktualno ploščo, nekaj priredb in novosti."

Poleg tega je skupina na televizijske zaslone in kmalu bo tudi na Youtube - kar je dandanes že skoraj obveznost - dala svoj video za priredbo pesmi R.E.M. Man on the Moon, ki je sestavljen iz koncertnih posnetkov s Kongresnega trga, Kina Šiške in studijskih posnetkov snemanja omenjenega komada.

Pred novim studijskim albumom, ki bo, kot pravi Izak Košir, udarnejši kot prejšnji, se pripravlja tudi posebna digitalna plošča remiksov pesmi s prvenca Enfant Terrible, na katerem bodo didžeji ponudili svoje različice že obstoječih pesmi, primerne za klubsko občinstvo - naslov te posebne izdaje bo ReFixed, na njej pa med drugimi sodelujejo Luka Prinčič, Nina Hudej, Kris Kylven in Yanoosh.

The Dandy Song, ki jo spremlja tudi v Beogradu posnet videospot, pa je trenutno pesem tedna na Radiu Koper.

Toronto Drug Bust veljajo za eno najboljših novih glasbenih skupin pri nas, ki ima tudi mednarodne ambicije. Projekt se je rodil poleti 2007 v Londonu, kjer so v studiu posneli enajst avtorskih pesmi. Je mednarodna glasbena zasedba, ki povezuje mesta London, Ljubljano in Helsinke.

Oktobra 2010 je skupina podpisala pogodbo z ameriško založbo Cauldron Soundwerx, ki je album Enfant Terrible tržila prek ponudnikov, kot so iTunes, Amazon.com in CD Baby. Novembra 2010 pa so naznanili domačo zasedbo, ki je nastopala po Sloveniji: Izak Košir, Vid Polončič - Ruparčič, Tamir Gostiša, Jernej Kržič - Nietzsche in Dorian Granda. (kaa)