Po podatkih prometno-informacijskega centra se na območju trenutno odvija odstranjevanje posledic nesreče, zastoji pa še vedno ostajajo. Poleg tega voznike opozarjamo, naj med ustavljenima kolonama, pustijo dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Po prvih podatkih se je prevnil tovornjak, ki je prevažal avtomobile. Na njem je bio naloženih šest osebnih vozil. Več podatkov o nesreči trenutno še ni znanih, ne ve se niti, ali je bil v nesreči kdo poškodovan in kaj je nesreči botrovalo. 

Razmere na cestah ob 7h

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na pomurski avtocesti na cestninski postaji Dragotinci v smeri Murske Sobote zaradi okvare tovornega vozila oviran promet. Promet je povečan na cestah, katere vodijo v mestna središča ter na samih mestnih vpadnicah.

Promet je zgoščen na štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani ter na cestah od Medvod in Škofljice proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti so med Ravbarkomando in Studencem v smeri Kopra začeli odstranjevati delovno zaporo. Predvidoma do 7. ure zjutraj bo promet potekal samo po enem voznem pasu. Po potrebi bo zapora ponovno s torka na sredo.

Danes med 8. in 15. uro bodo na gorenjski avtocesti delali na počivališču Voklo proti Avstriji. Za vsa vozila bo zaprt bencinski servis. Za tovorna vozila bo zapora ostala do 28. oktobra.

Na štajerski avtocesti bo zaradi del med cestninsko postajo Vransko in predorom Ločica predvidoma do 15. novembra zaprt priključek Vransko proti Ljubljani.