Letošnje festivalske vsebine so razdeljene na tri krovne sklope, pojasnjujejo v fundaciji. Današnji sklop obsega vsebine, ki manifestirajo umetnost bivanja s poklonom Jožetu Plečniku in Hermanu Potočniku - Noordungu. V sredo bo poudarek na moči zdravljenja s poklonom Janezu Mihaelu Žagarju, v četrtek pa bo poseben sklop namenjen lepoti letenja s poklonom Antonu Kuhlju.

Kot so sporočili iz fundacije, je krovni poklon namenjen Leonardu da Vinciju. Njemu je posvečena tudi razstava nominiranih in nagrajenih del mladih iz natečaja s tematiko Stroji.

Festivalske dogodke je pod vodstvom SZF sicer pripravilo 28 strokovnih organizacij. Med sodelujočimi so predstavniki raziskovalnih inštitutov, več fakultet Univerze v Ljubljani, klinik in inštitutov z medicinskega področja, ter tudi višjih strokovnih šol, vladnih uradov in agencij, Slovenske vojske, podjetij, kulturnih centrov in društev. Na festivalu pa bodo poleg slovenskih organizacij sodelovale tudi organizacije iz Velike Britanije, Francije, Nemčije ter Italije.

Kot partnerji sodelujejo tudi posamezne slovenske osnovne in srednje šole, Nacionalni inštitut za biologijo ter Slovenski etnografski muzej in Prirodoslovni muzej Slovenije, so še zapisali.

Danes pa se začenjajo tudi 9. dnevi fizike, ki bodo v Tehniškem muzeju Slovenije potekali do nedelje. Kot so sporočili iz tehničnega muzeja, dneve fizike organizirajo z namenom mladim na zanimiv in praktičen način s pomočjo zanimivih eksperimentov približati to naravoslovno vedo.