Poleg ministra bosta na odprtju tega že tradicionalnega dogodka z več vzporednimi strokovnimi konferencami spregovorila tudi direktor IJS Jadran Lenarčič in predsednik programskega odbora Nikolaj Zimic. Sledile bodo predstavitve posameznih konferenc.

Multikonferenca bo po navedbah organizatorjev omogočila raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe.

Cilj multikonference ni najti dokončne odgovore na probleme, ki se porajajo ob pohodu informacijske družbe, temveč sprožiti interdisciplinarne strokovne razprave in zastaviti smernice za nadaljnje raziskovanje.

Multikonferenca bo tako imela vlogo foruma svetovnih in domačih raziskovalcev, kjer se bo razglabljalo o sedanjih in prihodnjih raziskovalnih usmeritvah, poslovnih priložnostih ter vladnih politikah Evrope in Amerike, izmenjevalo ideje in razvijalo vizijo informacijske družbe.

V okviru konference bodo podelili tudi priznanja in nagrade, med drugim za življenjsko delo in tekoče delo ter tako imenovano informacijsko limono za najslabši dosežek, jagodo pa za najboljši dosežek.