Čakajo na uporabno dovoljenje

V nedeljo petnajst do desete ure dopoldne se bosta na veliki planiški skakalnici začela uradni trening in poskusna serija državnega prvenstva, na katerem bo nastopilo 40 naših najboljših skakalcev. Slavnostno odprtje obeh skakalnic bo ob 11. uri, dvajset minut pozneje pa še začetek tekme za državno prvenstvo. Ogled slavnostnega odprtja in tekme bo brezplačen.

Kljub napovedi lepega planiškega praznika pa v dolini pod Poncami le še ni vse nared. V Planici bodo do zadnjega trepetali, ali bodo za napravi dobili potrebno uporabno dovoljenje. "Te dni končujemo montažna dela. Prejšnji teden je predstavnik mednarodne smučarske zveze Richard Kaiser potrdil homologaciji za obe skakalnici. Prav tako smo že imeli tehnični pregled, ki pa je pokazal nekaj manjših pomanjkljivosti, ki jih bomo odpravili do četrtka, ko računamo na to, da bomo dobili tudi uporabno dovoljenje," je dejal direktor Zavoda za šport Planica Jelko Gros.

Letalnica na vrsti prihodnje leto

Gradnja novih skakalnic je vredna šest milijonov evrov, gradnja vsega novega skakalnega centra bo stala dobrih 24 milijonov, skupaj s tekaškim delom pa bo Nordijski center Planica vreden 42 milijonov evrov. Po končani gradnji obeh skakalnic pride prihodnje leto na vrsto še nova Čaplja, gradnja otroških in mladinskih skakalnic, povečanje letalnice in do leta 2014 zgraditev tekaškega dela z objektom, ki bo večinoma kar pod zemljo in v katerem bo poleg tekaške proge in vetrovnika tudi planiški muzej. "Prav zato že za v nedeljo načrtujemo tudi dan zgodovine smučarskih poletov in vabimo vse ljubitelje Planice, ki imajo doma kakršne koli spomine na polete v Planici, da jih prinesejo k nam. S skupnimi močmi bi potem lahko opremili muzej," je obiskovalce povabil Gros.