Uroševič je razkril le, da je rok za dogovor o vsebini aneksa 7. ali 8. november, srečevali pa naj bi se dvakrat tedensko.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) in Sindikat policistov Slovenije (SPS) sta maja letos zagrozila z referendumom o zakonu za uravnoteženje javnih financ, če vlada ne bo izpolnila nekaterih njihovih dolgoletnih zahtev. 30. maja je vladi s sindikatoma uspelo doseči sporazum, referendumska pobuda pa je bila umaknjena.

V sporazumu je bila zapisala tudi določba, da bodo vlada in sindikati do 30. septembra podpisali aneks h kolektivni pogodbi za policiste, kar pa se slednje do takrat ni zgodilo, se je svet PSS 1. oktobra preimenoval v stavkovni odbor.

Vlada je pogajalsko skupino za omenjena pogajanja z obema sindikatoma imenovala že na dopisni seji 28. septembra, ker pa je bilo v dodatnem medresorskem usklajevanju ugotovljeno, da je treba za ustanovitev skupine uporabiti drugo pravno podlago (2. člen zakona o kolektivnih pogodbah), je prejšnji četrtek imenovala novo pogajalsko skupino. Vodi jo državni sekretar na notranjem ministrstvu Robert Marolt.