Peter Florjančič je vse svoje življenje posvetil izumom z različnih področij. Najbolj znani so pršilec in steklenička za parfume, smučarske vezi za Kandahar, ukrivljene palice za smuk, snowboy (predhodnik snowboarda), plastična zadrga, airbag ... Iskrivi sogovornik in svetovljan, ki vas bo navdušil.

Med domačimi govorci vam je gotovo poznan tudi Jure Franko, soizumitelj in razvijalec carving smuči, ki so temeljito preobrazile smučarsko tehniko in opremo tako profesionalnih kot amaterskih smučarjev. Eden od njegovih zadnjih odmevnejših izumov so tudi zložljive smuči. Tudi tisti, ki morda niste ljubitelji smučanja, mu boste z veseljem prisluhnili.

Pierce Freelon je glasbenik, profesor in»artivist«, predan kreativnosti in družbi. Je frontman glasbene zasedbe The Beast, ki jo je revija Jazz Times Magazine opisala kot naravno zasedbo, ki prepleta jazz in hip hop. Poučeval je glasbo, afriško-ameriške študije in politične vede na University of North Carolina (Chapel Hill) in North Carolina Central University. Freelon je razvil Hip-Hop učni načrt za dijake in študente, ki je bil izveden v Los Angelesu, Atlanti in Gani. Je tudi ustanovitelj in vodja projekta Black Academics, spletne skupnosti mladih temnopoltih mislecev, ki razpravljajo o aktualnih dogajanjih in so povezani s širšo skupnostjo temnopoltih. Skupaj s producentom in DJ-jem Stephenom Levitinom (Apple Juice Kid) je ustanovil projekt ARTVSM, ki združuje svet umetnosti in aktivizma.
twitter facebook

Apple Juice Kid (Stephen Levitin) je producent, DJ in bobnar. Je osemkratni »beat battle« prvak, produciral je single zasedb Wale, Mos Def, Camp Lo in MC Lyte. Kot DJ je gostoval na radiu East Village Marka Ronsona. Kot bobnar je spremljal zasebe The Foreign Exchange in The Jungle Brothers ter bil predstavljen na spletnih straneh kot so Nahright, Okayplayer in Pitchfork. Skupaj s profesorjem Piercem Freelonom je ustanovil projekt ARTVSM, ki združuje svet umetnosti in aktivizma.
twitter facebook

Donald Rose je kreator najuspešnejših resničnostnih šovov v Sloveniji. Bar, X-Factor, Slovenija ima talent, Kmetija, Big Brother, Minuta do zmage in aktualna Gostilna išče šefa - vse to so oddaje, ki so nastale oz. nastajajo pod njegovim budnim očesom. Kaj je skrivnost šovov, ki eden za drugim dosegajo rekordne gledanosti na TV?

Tone Partljič je pisatelj, dramatik, učitelj, scenarist, politik. Eno njegovih najbolj znanih del, literarna ideja, ki se je prijela, je satirična igra Moj ata, socialistični kulak. Ta zgodba, ki je nastala pred desetletji, je vzdržala skozi mnoge generacije. Tone Partljič zna zgodbe ustvariti in tudi povedati.

Gregor Zemljič je glasbeni producent in pionir slovenske elektronske scene. Delal je za Carla Coxa, Magnifica, Kreslina, Siddharto, Silence, Tabu in druge. Na odru bo Gregor Zemljič povedal zgodbo o tem, kako delati glasbo, ki se z lahkoto prime naših ušes in se drži tudi, ko je pesmi že zdavnaj konec.