V sramotno praznem Zlatorogu se je začelo slovesno (gostitelji so se zahvalili Radu Petruju, ki v klubu dela že 29 let, in Borisu Vrščaju, ki je pivovarjem zvest 24 let), na igrišču pa v znamenju izenačenj: v prvem polčasu jih je bilo kar deset, najvišja razlika v korist Celjanov ali gostov iz Madrida pa je znašala dva zadetka. Za edino celjsko vodstvo s plus dva v prvem polčasu je po izteku regularnega časa poskrbel Borut Mačkovšek s sedmih metrov (15:13), začetek drugega dela pa je pokopal celjske sanje o skalpu nekdanjega Ciudada Reala.

V pičlih štirih minutah je Atletico naredil delni izid 4:0, Celjani pa skoraj trinajst (!) minut niso dosegli zadetka iz igre. Dolg strelski post je v 43. minuti - po delnem izidu 1:8 - za 17:21 le prekinil Gašper Marguč, z osmimi zadetki najučinkovitejši v oslabljeni zasedbi trenerja Vladana Matića (brez Perića, Potočnika, Žvižeja in Žurana, s tremi vratarji med le 14 igralci in s povprečno starostjo samo 22 let). "Vsi na noge," je v 50. minuti, ko so pivovarji še zadnjič zaostajali za tri zadetke (21:24), pozval napovedovalec v dvorani. Gledalci so ga ubogali, a to ni pomagalo, kajti gostje so do konca prednost podvojili, tudi zaradi dveh zgrešenih sedemmetrovk Celjanov (Marguč v 57. in Blaž Janc v 59. minuti). "Začeli smo odlično in kljub zdesetkani zasedbi dokazali, da znamo igrati rokomet. Na začetku drugega polčasa so gostje kaznovali naše črne minute, ki so v zadnjem času prisotne na vseh naših tekmah. Takrat pogosto in prepoceni izgubljamo žoge, delamo napake, ne znamo zadeti... Vse to nas potem vrže iz tira in nikakor ne najdemo igre, ki nas je krasila v prvem delu," je dejal celjski vratar Matevž Skok, ki je v slabih 50 minutah zbral dvanajst obramb, na nasprotni strani pa je Celjane uničil 40-letni Jose Javier Hombrados, ki je zgolj v drugem polčasu nanizal enajst obramb.

Gorenje (spodbujalo ga je okoli 50 navijačev, ki so potovali skoraj 18 ur) je v Skopju v prvem polčasu doseglo le šest zadetkov, od tega zgolj tri iz igre, obrambe Darka Stanića (14) pa so ekipi trenerja Lina Červarja omogočale (pol)protinapade in doseganje lahkih zadetkov. Posledično je naraščala tudi razlika: 5:1, 8:3, 13:5 (28. minuta). Po sedmih minutah drugega polčasa je bilo že 18:10 za Metalurg in zmagovalec je bil odločen.

Vse, kar je Velenjčanom uspelo, je bilo tolažilno zmanjšanje zaostanka na pet zadetkov (20:25 v 54. minuti). "Metalurg nas je premagal z našim sistemom igre. Granitna obramba in lahki zadetki iz protinapada je igra, ki nas je krasila večji del tekem. V drugem delu smo začeli tako, kot smo se dogovorili. Na trenutke smo igrali bolje kot v prvem, a smo bili le bleda senca tiste ekipe, ki so je vsi vajeni."