Hkrati je manjši gospodarski objekt uredil v delavnico. Ob toplotnih črpalkah so na začetku razvijali tudi sisteme za hlajenje vinskih kleti, ki so tedaj zavzemali polovični delež prodaje, danes pa je glavna dejavnost tega podjetja izdelava toplotnih črpalkah, ki zavzema kar 90-odstotkov celotne proizvodnje. Po upokojitvi ustanovitelja in lastnika Rudija Kronovška je vodenje podjetja prevzel sin Bogdan.

Proizvodni program podjetja vključuje toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode različnih velikosti, primerne tako za dom kot tudi za večje objekte, vrtce in bolnišnice. V njem izdelujejo ogrevalne toplotne črpalke, ki izkoriščajo toploto okoliškega zraka, toploto podtalnice ali toploto zemlje, razvijajo pa tudi hladilne sisteme za industrijo in vinske kleti ter sisteme za ogrevanje in regulacijo ogrevanja bazenov.

Toplotne črpalke in hladilni sistemi izkoriščajo energijo, ki je shranjena v zraku, vodi ali zemlji in hkrati ne obremenjujejo okolja. Hladilni sistemi za industrijo pa izkoriščajo energijo, ki jo oddaja stroj, saj se ta vrne v sistem ogrevanja sanitarne vode, le čisti presežek gre v okolico.

Podjetju Termo-tehnika na slovenskem trgu konkurirajo zastopniki toplotnih črpalk nemških in švedskih proizvajalcev ter kitajski proizvajalci toplotnih črpalk, ki pa jih niti ne štejejo za konkurenco. Zanje pravijo, da delajo le zmedo na trgu. Lani je v prodaji prednjačila ogrevalna toplotna črpalka na vodo, letos pa se je trend spremenil in v 70 odstotkih prodajajo ogrevalne toplotne črpalke, ki izkoriščajo okoliški zrak. 35 zaposlenih v enem letu izdela 4000 kosov, bi jih pa še več, vendar imajo težave s prostorskimi zmogljivostmi. Pri bankah nimajo kreditov, dobaviteljem pa plačuje v rokih.

80 odstotkov prometa ustvarijo v Sloveniji, 20 odstotkov pa na tujih trgih. Svoje izdelke prodajajo prek večjih trgovcev, inštalaterjev in tudi neposredno kupcem, ki se oglasijo v podjetju. V Sloveniji prodajo toplotnih črpalk pospešuje možnost pridobitve subvencije Eko sklada RS, v tujini pa uspešno sodelujejo z avstrijskim partnerjem Austria Email, ki njihove toplotne črpalke prodaja pod svojo blagovno znamko. To podjetje je po velikosti tretji v Evropi, prek njega pa gredo toplotne črpalke v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Španijo, Novo Zelandijo in še kam. Razpršena prodajna mreža tako prek velikih kot tudi malih trgovcev jih rešuje, da niso vezani na likvidnost enega izmed njih.

Usmeritev v razvojno podjetje, ki razvija in proizvaja vrhunske, po vseh tehnoloških standardih evropsko primerljive toplotne črpalke, je bila torej pravilna. Njihov paradni konj so postale ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda, kjer intenzivno delajo na razvoju in prehitevajo konkurenco za vsaj sedem let. Pravijo, da so dosegli kritično maso znanja, denarja in kadrov, kar jim ponovno omogoča rast.

Podjetje raste zaradi razvoja, tradicije in učinkovitosti naprav, ki so narejene po zadnjih tehnoloških trendih. Slovi kot zanesljiv partner, ima pa tudi kakovosten servis in podporne aktivnosti. Ker sami razvijajo produkte, se lahko strankam ob posebnih potrebah tudi hitro prilagodijo.

V prihodnosti bodo intenzivno razvijali ogrevalne toplotne črpalke, saj je na tem področju še veliko prostora za izboljšanje učinkovitosti in funkcionalnosti sistema. Pri toplotnih črpalkah za sanitarno vodo se bodo usmerili predvsem v toplotne črpalke za večje objekte, vrtce in bolnišnice. Na tem področju se namreč povečuje povpraševanje, hkrati pa je vedno več javnih objektov, ki potrebujejo energetsko učinkovite storitve ogrevanja in hlajenja.

Termo-tehnika je edino podjetje v državi z lastnim laboratorijem za izvajanje primerjalnih študij, ki ga uporabljajo tako študentje fakultet kot tudi evropski proizvajalci. Savinjsko-zasavska gazela je postalo že leta 2007, za ta naziv pa je bilo nominirano tudi leta 2009.