Takoj po štartu je v gneči Kimi Räikkonen ob nenamernem dotiku predrl zadnjo gumo Fernandu Alonsu in vodilni dirkač v skupnem seštevku se je zavrtel ter tudi končal z dirko, nekaj sekund kasneje pa je v drugem zavoju nesrečo povzročil še drugi Lotusov voznik. Grosjean je trčil v Webbrov dirkalnik in ga porinil s proge. Avstralec je moral v garažo na nepričakovan postanek, kar ga je stalo dobre uvrstitve.

Grosjean je kasneje dobil kazen v obliki 10-sekundnega postanka v boksih, a to je bila bolj slaba tolažba za Webbra, ki se sprašuje, če bi Francoz zaradi številnih nesreč morda potreboval nove počitnice.

"Nisem videl, kaj se je dogajalo za mano, a potrdili so mi, da je bil krivec za nesrečo ponovno tisti 'norec za prve kroge' Grosjean. Ne vem, kaj naj rečem. Ostali se močno trudimo vsak konec tedna doseči dober rezultat, njemu pa se vedno mudi že v tretji ovinek priti kot prvi. To postaja že frustrirajoče, ker zaradi njega škodo občutijo tudi dirkači, ki se borijo za naslov prvaka. Morda bi moral še na ene počitnice?," je po dirki izjavil Webber, s 'počitnicami' pa je namigoval na dirko v Monzi, kjer Grosjeana ni bilo, ker je prestajal kazen prepovedi dirkanja, ki ga je doletela kot prvega po 18. letih, prislužil pa si jo je, ker je povzročil hudo nesrečo na startu dirke v Spaju.

"Moral se bo zamisliti nad svojim početjem, saj je bila tokratna nesreča ponovno povsem njegova krivda. Koliko napak, istih napak v prvem krogu, lahko še storiš? Njegovo dirkanje na tem nivoju je precej sramotno," je še dodal Webber.

S svojim dirkačem se je strinjal tudi šef Red Bulla Christian Horner: "Najbolj zaskrbljujoče je to, da se te napake ponavljajo. Če narediš napako, ni s tem nič narobe, a pomembno je, da se iz nje česa naučiš. Grosjean s temi nesrečami zgublja dragocene točke za svojo ekipo in glede na to, da se Lotus bori za visoka mesta, bi bil presenečen, če so z njim zadovoljni. Sedem nesreč je za enega voznika v sezoni vendarle preveč. Tokrat je bil njegova žrtev naš Mark, ki je s tem izgubil možnosti za vsaj stopničke."

Preberite tudi:

Po zmagi Vettla in odstopu Alonsa boj za prvaka znova povsem odprt