Dejan Kralj, uspešni kajakaš, ki je na slalomskih tekmovanjih kolajne osvajal na svetovnih in evropskih prvenstvih ter tekmah svetovnega pokala, se je pogosto udeleževal tudi tekmovanj v ekstremnem kajakaštvu. Na brzicah Wellerbrücke, ki veljajo za ene najzahtevnejših na svetu in vsako leto privabijo najboljše svetovne kajakaše, je Ljubljančan priveslal do drugega mesta. Na progi, kjer se reka na 200 metrih spusti kar za 20 metrov, je zaostal le za predstavnikom Nove Zelandije Samom Suttonom, ki je tokrat slavil že tretjič zapored.

"Končno se mi je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder na tej prestižni tekmi. Tekma je bila zahtevna, a na tako prijetni divji vodi je fantastično tekmovati. Skozi srednji del proge, kjer lahko največ izgubiš, je kajak kar poletel. Čestitke Samu za tretjo zaporedno zmago na tej tekmi," je po tekmi povedal Dejan Kralj. Tretje mesto je osvojil še en Novozelandec Mike Dawson, prav tako slalomist.

V Avstriji je svoje kajakaško znanje kazalo veliko tekmovalcev iz drugih disciplin. Iz slalomskih vrst so se tekmovanja udeležili tudi letošnji olimpijski podprvak Čeh Vavrinec Hradilek, tretji z OI v Londonu Nemec Hannes Aigner, njegov rojak Fabian Dörfler, Čeh Lukaš Kubričan in drugi, tekmoval je tudi Eric Jackson, eden izmed najboljših tekmovalcev v kajakaškem rodeu.

Slovenske barve je na brzicah Wellerbrückw zastopal tudi Andraž Krpič, ki je zasedel 26. mesto.

Če vas zanima, kako izgleda to ekstremno kajakaštvo, si oglejte nekaminutni video posnetek, ki ga je pred dnevi na treningu posnel in nato tudi zmontiral Krpič, na njem pa poleg Andraža veslata še Dejan Kralj in Fabian Bonanno.