V Sečoveljskih solinah, kjer te dni zaključujejo s spravilom soli, so tako letos pridelali nadpovprečno veliko industrijske soli in solnega cveta, poleg tega pa tudi zadostne količine tradicionalne soli. Imajo pa tudi izredno kakovostno slanico, ki jo tržijo v liniji kozmetičnega programa Lepa Vida, je navedel Godnič.

Zgolj prodajna vrednost solnega cveta, ki ga imajo na zaloga za približno 60 ton, dosega okoli 900.000 evrov. Družba sicer po Godničevih besedah posluje pozitivno in bo tudi tekoče leto zaključila pozitivno.

Letošnja dobra letina bo vplivala tudi na raven zalog. "Vsak dober solinar ima zaloge običajno za dve leti in trenutno so naše zaloge dejansko skoraj za tri leta, tako da računamo, da nam bo letošnja dobra letina služila pri prodaji soli še naslednji dve leti v mejah, ki jih potrebujemo," je še dodal Godnič.

Osnovna dejavnost podjetja Soline je pridelava soli in drugih pridelkov s solin na področju Krajinskega parka Sečoveljske soline (KPSS). Njihova blagovna znamka Piranske soline označuje edinstveno območje neprecenljive vrednosti z vidika etnološke, arheološke, zgodovinske in krajinske dediščine. Bistvena področja svojega delovanja pokrivajo s trgovinskimi znamkami Solnce za produkte iz prehrambenega programa, Lepa Vida za linijo kozmetičnega programa ter program ekoturizma pod znamko KPSS, piše na spletni strani podjetja.