Današnji dan na reliju v okolici Strasbourga sta zaznamovala dva dogodka. Loeb je namreč zelo blizu novemu naslovu svetovnega prvaka, ki bi bil zanj že deveti zaporedni v bogati karieri. Če bo tudi po nedeljskih zadnjih šestih "brzincih" ostal takšen vrstni red, bo Loeb z jubilejno 75. zmago za SP že predčasno osvojil naslov, saj je njegov edini tekmec v boju za lovoriko Hirvonen, a ima že 61 točk zaostanka. "Vse gre po načrtih. Okoliščine so na moji strani," je bil razpleta po predzadnjem dnevu relija vesel Loeb.

Če ne bo kakšnih nepredvidljivih tehničnih zapletov, bo vodilna trojica dirkačev na vrhu ostala tudi na koncu, saj četrti Norvežan Mads Oestberg (Ford) zaostaja že 1:46 minute, peti Španec Daniel Sordo (Mini) pa že skoraj dve.

Katarec Nasser Al-Attiyah, predlanski zmagovalec relija Dakar, pa je nesrečno končal dirko v Alzaciji. Že dopoldne je namreč s svojim Citroenom DS3 zletel s ceste, pri čemer sta se poškodovala dva gledalca ob progi, ogled dirke sta končala v bolnišnici z zlomljeno roko oziroma nogo. Prireditelji so deseto HP nato odpovedali, pa tudi 12., ker se je na traso zgrnilo preveč navijačev, željnih relija, in je bila ogrožena njihova varnost.

Spektakularno nesrečo, ki pa se je končala le s škodo v vinogradih in električni napeljavi, pa je doživel Petter Solberg. Norvežan je z ozke ceste med vinogradi zapeljal med trse ter jih kar nekaj sto metrov uničil, nato pa silovito treščil še v drog električne napeljave in ga odlomil. Posledice: uničen Fordov dirkalnik, električni mrk v bližnji okolici, na srečo pa ni bil poškodovan nihče od gledalcev, čeprav so nekateri v zadnjem hipu odskočili izpod padajočega droga.

* Izidi, 2. etapa
1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 2:54:33,4
2. Jari-Matti Latvala/Miika Anttila (Fin/Ford Fiesta) + 0:29,7
3. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) 0:54,0
4. Mads Oestberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta) 1:46,4
5. Daniel Sordo/Carlos del Barrio (Špa/Mini Cooper) 1:50,6
6. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Citroen DS3) 1:54,4
7. Ott Tänak/Kuldar Sikk (Est/Ford Fiesta) 2:32,0
8. Jevgenij Novikov/Ilka Minor (Rus/Avt/Ford Fiesta) 2:36,2
...